BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  EKONOMİ

Goodyearda grev kararı

Goodyear Lastikleri T.A.Ş. Genel Müdürü Harish Khosla, grev kararına ilişkin olarak, şunları söyledi:

Abone ol

Goodyear Lastikleri T.A.Ş. Genel Müdürü Harish Khosla, grev kararına ilişkin olarak, ''Bu durum, Türkiye'deki fabrikalarımızın ve kendini işine adamış binlerce çalışanımız ile onların ailelerinin geleceğini etkilemesi bakımından çok esef vericidir'' açıklamasını yaptı.

Goodyear Lastikleri'nden yapılan açıklamada, şirketin daha önce sendika ve çalışanlarına Türkiye'deki yüksek üretim maliyeti yüzünden rekabetçiliklerini kaybettikleri, iki fabrikanın uzun vadede yaşaması için toplam maliyeti ve bunlarla beraber işçilik maliyetini de azaltmanın çok önemli olduğunu belirttikleri kaydedildi.

Goodyear Lastikleri Genel Müdürü Harish Khosla, uzun süredir sendika liderlerine ve çalışanlara, kişi başı 50 bin YTL olan yıllık işçilik maliyetinin, rekabet ettikleri Doğu Avrupa ülkelerinden ve aynı zamanda Türkiye'deki diğer sektörlerden ciddi anlamda yüksek olduğunu açıkladıklarını belirtti.

Khosla, bu maliyetlerle Türkiye'de üretime devam etmenin çok zor olduğunu kaydetti. Sendikanın, grev kararlarından anlaşıldığı üzere konunun ciddiyetini kabul etmediğini savunan Khosla, şu görüşleri dile getirdi:

''Bu durum, Türkiye'deki fabrikalarımızın ve kendini işine adamış binlerce çalışanımız ile onların ailelerinin geleceğini etkilemesi bakımından çok esef vericidir. Biz hala sendikanın ve çalışanlarımızın durumunun ciddiyetini idrak ederek, durumu daha da kötüye götürecek olan grevi başlatmayacaklarını ümit ediyoruz.''