BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,76
ALTIN 2.492,75
HABER /  DÜNYA

Corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısında korkunç artış Çinliler son rakamı açıkladı

ÇİN İstanbul Başkonsolosu Cui Wei dünyayı kasıp kavuran ölümcül Koronavirüs ile ilgili son rakamları paylaştı. Cui Wei 'ölen kişilerin sayısı 521’e ulaştı. 17 bin 335 kişide koronavirüs sebebi şüphesi bulunuyor. Hastanelerden taburcu olanların sayısı ise 21 bin 558.' dedi.

Abone ol

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei Koronavirüs ile ilgili 'ölen kişilerin sayısı 521’e ulaştı. 17 bin 335 kişide koronavirüs sebebi şüphesi bulunuyor. Hastanelerden taburcu olanların sayısı ise 21 bin 558.'' olduğunu duyurdu.

En son 320 küsürlerde olan ölü rakamı korkunç bir artışla 521 rakamına ulaşması ölümcül virüsün ne kadar tehlikeli olduğunu ortaya koyuyor.

Corona virüsü ile ilgili son gelişmeler

Tedavisi ile ilgili yeni gelişme

Öldürücü salgın korona virüsü için Tayland'da HIV ve gripte kullanılan ilaçların karışımıyla tedavi uygulanması sonucu bu hastalarda iyileşme görüldüğü öne sürüldü.

Bangok'daki Rajavithi Hastanesinden doktorlar, yeni tip koronavirüs tespit edilen kişilere HIV ve grip ilaçlarından oluşan bir karşım uyguladı.Tedaviden 48 saat sonraki sonuçlarda, virüsten etkilenenlerin sağlık durumunda iyileşme görüldüğü vurgulandı.

Durumunda 10 günde iyileşme görülenler arasında Vuhan'dan gelen 70 yaşındaki Çinli bir kadının da bulunduğu aktarıldı.Tedavide, antiHIV ilaçları "lopinavir" ve "ritonavir" ile grip ilacı "oseltamivir"nın karışım olarak kullanıldığı bilgisi paylaşıldı.

Bakan Koca: Çin'den gelen bütün uçuşların durdurulması kararını aldık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den tüm dünyaya yayılan ölümcül virüs ile ilgili son dakika açıklamalar yaptı. Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılarak feci şekilde ölüme yol açan Koronavirüs ile ilgili tedbirler alınmaya devam ediliyor. Ölümcül virüs sonrası Çin uçuşlarına yasak getiren ülkeler arasına Türkiye'de dahil oldu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar Çin'den gelen bütün uçuşların durdurulması kararını aldık" ifadelerini kullandı.