BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,46
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çöpe 100 milyon avro yatırım

Niğde'de 100 milyon avroluk yatırım ile yaptırılacak katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisi için protokol imzalandı.

Abone ol

Katı Atık değerlendirme ve bertaraf tesisi yapımı için ihaleyi kazanan firma yetkilileri ile Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan arasında noter huzurunda sözleşme imzalandı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yap işlet devret modeliyle kuracakları tesis için yaklaşık 100 milyon avro harcanacağını söyledi.

Tesisin yapımı için ihaleyi kazanan Georfin firması ile sözleşme imzaladıklarını bildiren Akdoğan, şu bilgileri verdi:

''Bu sözleşme ile katı atık bertaraf ünitesi 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Tesis hizmete girdikten sonra, hem biyodizel hem elektrik hem de organik gübreyle ilgili üretim yapılacak. Bu yatırım için belediyemizin kasasından para çıkmayacak. Georfin firması tarafından çöpler katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisine götürülecek. Burada 30 kişinin üzerinde istihdam sağlanacak. Bu tesiste pet şişe, kağıt, sigara paketleri gibi atıklar işlenecek ve bunlara değer kazandırılacak. Niğde'ye bundan iki yıl sonrasına baktığımızda yaptığımız en önemli işten bir tanesinin de bu olduğunu göreceğiz.''