BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Of'ta öğrenciler yalnız değil

Trabzon'un Of ilçesinde, ekonomik koşullar yüzünden liseye devam etme sıkıntısı çeken öğrencilere yardım sağlanıyor...

Abone ol

Trabzon’un Of İlçe Kaymakamlığı’nca gerçekleştirilen “Yalnız Değilsiniz” projesi kapsamında liseye devam etmek isteyip de , ekonomik koşullar dolayısıyla zorluk çeken 126 lise öğrencisine servis, 216 lise öğrencisine sıcak yemek imkanı sağlandı.

Bu kapsamda Çataldere köyünde ikamet eden ve Taşhan lisesine gelerek eğitimlerini sürdürmeye çalışan 9. sınıf öğrencisi Dilek Balekoğlu ve 12. sınıf öğrencisi Tuğba Balekoğlu kardeşler, Of Kaymakamı Tuncay Sonel’e teşekkür ettiler. Balekoğlu kardeşler, yaptıkları açıklamada “Kaymakam amca, geçen yıl bizlere mektup yazmıştı ve mektubunda ‘babanız hayatta olsa idi ne isterdiniz’ diye sormuştu. Biz kendisinden bilgisayar istemiştik ve dileğimizi yerine getirdi.

Babam vefat ettikten sonra üniversitede okuyan ablam ile birlikte annem ve üç kardeş hayatımızı zor şartlarda idame ettirmeye çalışıyoruz. Babam rahmetli olmadan önce okumamızı çok istemişti. Bizlerde ona söz vermiştik. Hepimiz okuyacağız ve ileride ona layık birer evlat olarak vatanımıza milletimize hizmet edeceğiz” dediler.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde gerçekleştirilen proje ile ihtiyaç sahibi lise öğrencilerimizin liseye devamını sağlanmasını amaçladıklarını belirten Of Kaymakamı Tuncay Sonel ise öğrencilerimizin köylerden ilçe merkezine taşınması ve burada kendilerine öğle yemeği vererek eğitimlerine birazcık da olsa katkı sağlamak istediklerini söyledi.