BIST 10.219
DOLAR 32,18
EURO 34,74
ALTIN 2.454,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'in kıyıları nakış gibi işlenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahillere zarar veren lodosun etkilerini en aza indirmek için bütün kıyılarda güçlendirme çalışması yapacak.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahillere zarar veren lodosun etkilerini ve diğer zarar verici etkenleri en aza indirmek için Güzelbahçe kıyı bandında başladığı güçlendirme çalışmalarını, şehrin bütün kıyılarında uygulamak üzere harekete geçti.

Güzelbahçe ilçesi Mithatpaşa Caddesi ile Ahmet Piriştina sahil bölgesinde başlayan ve ağırlığı 2 tona yaklaşan taşlarla yapılan çalışmalar, 20 gün içinde tamamlanacak.

Daha sonra Narlıdere ve Karşıyaka olmak üzere etap etap bütün kıyıları taranarak, gereken yerlerde güçlendirme yapılacak. Mevcut kısımlarda ise bozulan yerler düzenlenecek. Böylece ağırlığı 400 kg. ile 2 ton arasında değişen blok taşlarla hem sahil bandı dalgaya karşı güçlendirilmiş hem de estetik bir görünüme kavuşturulmuş olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Türkiye'de, insanların sokakta buluştuğu başka bir kent yoktur. Böyle bir yaşam yoktur. Sahil şeridimizi buına, İzmirlilik yaşam tarzına uygun olarak yeniden düzenlemeyi planlıyoruz." dedi.

Şehrin Yenikale'den Mavişehir'e kadar uzanan 51 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, "İzmir'de insanlar, yılın 300 günü dışarıda oturabiliyor. Mavişehir-Yenikale arasındaki sahil şeridimizi fıskiyeleri, ışık oyunları, heykelleri, kent mobilyaları, aydınlatmaları, tarihi mekanları öne çıkaracak bir anlayışla yeniden düzenlemek istiyoruz." şeklinde konuştu.