BIST 10.269
DOLAR 32,28
EURO 34,86
ALTIN 2.434,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sivas stadyumu için Bakan devrede

Başbakan Erdoğan'ın vaadi Sivas stadyumu için sonunda adım atılıyor. Bakan Özak devreye girdi.

Abone ol

Sivas'a yapılacak yeni stadyum için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında mevcut stadın değeri konusunda çıkan anlaşmazlıkta araya Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak girdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vaadi olan stadyum projesi, aradan geçen uzun zamana rağmen bir türlü başlatılamadı. TOKİ tarafından yapılacak yeni stadyum karşılığında, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, mevcut 4 Eylül Stadyumu ile Atatürk Spor Salonunun bulunduğu alanları TOKİ'ye devredecekti.

Anlaşmazlık ise bu noktada ortaya çıktı. Taraflar, mevcut stadyum ve Atatürk Spor Salonunun yerine biçilen değer konusunda bir türlü anlaşamadı. İlk teklif olarak TOKİ 45 milyon önerdi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü 125 milyon lira istedi. Tıkanan pazarlık da mesafe almak için Nisan ayı başında TOKİ ekspertizlerini Sivas'a gönderdi. Gelen ekspertizler ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç arasında çetin pazarlıklar yapıldı. TOKİ fiyatını 60 milyon liraya yükseltirken, Sivas tarafı 90 milyona indi. Ancak pazarlıkların tekrar tıkanması üzerine TOKİ heyeti anlaşma yapmadan Ankara'ya döndü.

Geçtiğimiz hafta Rize'de yapılan Gençlik ve Spor İl Müdürleri toplantısında Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç konuyu Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'a anlattı. Kılıç'ı dinleyen Özak, "Afyon ve Trabzon'u çözdük. En kısa zamanda Sivas'ı da çözeceğiz" dedi. Özak Ankara'ya döner dönmez girişimlerde bulunacağını belirtti. Bakan Özak, TOKİ yetkilileriyle görüştü. Ancak Anayasa değişikliği turları nedeni ile Meclisteki yoğun mesai, süreci biraz yavaşlattı. Meclis çalışmalarının normale dönmesinin ardından Özak ve Sivas milletvekilleri konuyu tekrar TOKİ ile masaya yatıracak.