BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.446,87
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arnavutköy'de 23 Nisan coşkusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, Arnavutköy’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Abone ol

23 Nisan 1920’de, millet iradesinin yönetime hakim oluşunun göstergesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 90. Yıl dönümü tüm yurtta coşkulu törenlerle kutlandı.

Tüm dünya çocuklarına 23 Nisan Çocuk Bayramı olarak armağan edilen bu günde çocuklar en önemli makamlarda oturdular. Kendini bir günde olsa cumhurbaşkanı, başbakan, belediye başkanı gören çocuklar kendi dünyalarına uygun gündeme ilişkin yaptıkları açıklamalarla da gündemin önemli başlıklarını doldurdular.

Genç Başkandan: “Arnavutköy’ün Yeşili Bozulmasın”

Arnavutköy Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Bolluca Türk Tekstil Vakfı Okulu 7. Sınıf öğrencisi Nisanur Yağız’da yapmış olduğu açıklamalarda, daha temiz, daha yeşil ve çevreci bir yaşam istediğini ifade etti. Başkanın makam koltuğunda yaptığı açıklamada, “Ben eğitime daha çok önem verilmesi taraftarıyım. Ayrıca idareci olarak çarpık kentleşmenin bir an önce engellenmesi için çalışmalar yapmak isterim. Bu konuda halka seminerler düzenlerim. Halkı ikna etmeye çalışırım. Arnavutköy’ün yeşilini bozmadan, betonlaşmaya yol açmadan sanayileşme çalışmalarını yaparım” dedi.

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın, Nisanur Yağız’a “Gençler için neler yapardınız?” şeklindeki sorusuna Yağız, “Gençlere sosyal aktivite yapabileceği alanları hazırlarım. Olan imkanlarını daha da geliştirmeye çalışırım. Arnavutköy bugün ilçe olmuşsa geliştiği için ilçe olmuştur. Ve gelecekte Arnavutköy’ün gençleri bir çok başarıda adını duyuracaktır” şeklinde cevapladı. Başkan’da Nisanur Yağız’ın şahsında okul idarecilerini tebrik ederek, Arnavutköy’de “Öğretmen Evi” çalışmalarının buradaki eğitim camiası açısından güzel bir gelişme olacağını söyledi.