BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.400,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'da köylüye arı desteği

Bursa Valiliğinin başlattığı kırsal kalkınma projesi kapsamında Orhaneli'nin Altıntaş köyünde çiftçilere koyun ve kovan dağıtıldı.

Abone ol

Altıntaş köyünde yapılan törene Bursa Valisi Sahabettin Harput, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, DSİ Bölge Müdürü Vahit Baygüneş, Orman Bölge Müdürü Ali Girgin ile çok sayıda köylü katıldı.

Harput, törende yaptığı konuşmada, "Bugün birkaç hizmeti bir arada yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından bal ormanı projesi, koyun projesi ve gölet açılışı için bir araya geldik. Bu projelerin hayata geçirilmesi için kurumlarımız büyük gayretle çalıştılar. Bu gayretlerin bugün semeresini alıyoruz. Bölgemiz aslında cennetten bir köşe. Bu toprakların altından daha kıymetli.

Topraklarınıza sahip çıkın. Bursa önemli bir turizm hamlesi yapıyor. Bu bölgemizdeki kanyon, yaylalar, el ürünlerimiz turizme açılacak. Çok üretip daha çok satacaksınız. Güçlü olmak için daha çok çalışmamız lazım. Bu bölgenin imkanlarını bildiğimiz için kırsal kalkınma projesi başlatıldı ve son hızıyla devam ediyor" dedi. Bal ormanı projesi için 260 arı kovanı dağıtılırken, ayrıca çiftçilere 90 koyun ve 9 koç verildi.

Daha sonra gölet hizmete açılıp, bölgeye 60 bin fidan dikildi. Harput, tören alanında gözleme yapan kadınların yanına giderek sohbet etti. Vali, sacda köylü kadınlarla yufka pişirerek gözleme yedi.