BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.399,29
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ABD'den bronz madalya ile döndü

ABD'den yapılan Uluslararası Proje Olimpiyat Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden 10. sınıf öğrencisi Muhammed Bahadır bronz madalya ile döndü.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde yapılan Uluslararası Proje Olimpiyat Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Ankara Çağrıbey Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Muhammed Bahadır bronz madalya ile döndü.

Yarışmaya, enerji, mühendislik ve çevre alanında 70 ayrı ülkeden ortaöğretim öğrencilerinin hazırladığı toplam 410 çalışma, finalist proje olarak katıldı. ABD Houston-Teksas'ta organize edilen Uluslararası Sürdürülebilir Dünya Enerji, Mühendislik ve Çevre Proje Olimpiyat yarışması (I-SWEEEP)14–19 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti. Yarışmaya Türkiye'den Ankara Çağrıbey Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Muhammed Bahadır katıldı. Bahadır, Kimya öğretmeni Şeref Aktaş'la bir çalışma hazırladı. Muhammed Bahadır 'Petrollü şeylerde petrol ve doğalgaz verimliliğinin araştırılması' konulu proje çalışması ile enerji alanında dünya üçüncüsü oldu.

Muhammed Bahadır, "Dünyanın enerji başkenti diye adlandırılan Houston şehrinden ve dünya devi ABD'den bronz madalyayla döndüğüm için çok mutluyum." dedi.

NASA'yı ziyaret etme fırsatının olduğunu söyleyen Bahadır, güzel tecrübelerle Türkiye'ye döndüğünü belirtti.