BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bala'da 6 kiloluk turna balığı tutuldu

3. Turna Balığı Tutma Yarışmaları'nda Ankara'dan Tokay, 95.5 metre uzunluğunda ve 6 kilogram ağırlığındaki turna balığı yakaladı.

Abone ol

Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği (OLTACILARDER) tarafından düzenlenen 3. Turna Balığı Tutma Yarışmaları'nda Ankara'dan Erol Tokay, 95.5 metre uzunluğunda ve 6 kilogram ağırlığındaki turna balığı yakaladı.

Yarışmayla ilgili bilgi veren OLTACILARDER Yönetim Kurulu Başkan M. Serkan İnanç, Bala ilçesi Kesikköprü Baraj gölünde gerçekleştirilen şenliğe, Ankara ve ilçelerinin yanı sıra Sakarya, Kütahya, Kocaeli, Düzce, Eskişehir, Çankırı, Bursa, Kırşehir, İstanbul, Çorum'dan da çok sayıda davetlinin katıldığını söyledi. 2 gün süren şenlikte, Turna Balığı Tutma Yarışması 195 kayıtlı amatör balıkçının kıyasıya çekişmesine sahne olduğunu kaydeden İnanç, yarışmada Erol Togay'ın yakaladığı 99,5 santimetre boyunda ve 6 kilogram ağırlığındaki Turna balığının son yıllarda Ankara ilinde yapılan amatör balık avı yarışmalarındaki yakalanan en büyük Turna balığı olma unvanını kazandığını kaydetti.

Turna balığı tutma yarışmalarına Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği, Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği, Rastgelebalıkçı Amatör Olta Balıkçıları Derneği ile Gölbaşı Genç Avcılar Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri katıldı.
Masa hakemliğini Rastgelebalıkçı Amatör Olta Balıkçıları Derneği Başkanı Tuncer Ünal, Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Tunçbilek ve Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Engin Uztürk yaptığı yarışmada derece alanlar şöyle sıralandı:

"Bot/Tekne En Büyük Balık Dalında; Erol Togay 99,5 santimetre (Ankara), Cihan Erdem 67,5 santimetre (Ankara) ve Mualla Tunçbilek 67 santimetre (Sakarya)
Bottan En Çok Balık Dalında; Beytullah Pekdemir 5 Adet (Ankara)
Kıyıdan En Büyük Balık Dalında; Muhammet Arslan 48,5 santimetre (Ankara)
Şeref Bakacak 47,5 santimetre (Düzce), Sefa Uztürk 45,5 santimetre (Kocaeli)
Kıyıdan En Çok Balık Dalında; Behlül Ayvaz (Kocaeli)."
Derece alanlara ödül ve kupaları düzenlenen törenle takdim edildi.