BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kartal'da Topbaş'a örnek tapu dağıtımı!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törende tapu dağıttı.

Abone ol

Kartal Belediyesinin düzenlediği tapu dağıtım törenine katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Kartal Belediye Başkanımız tapu sorunu ile ilgili doğru ve kararlı bir yol izlemiştir ve çok doğru yapmıştır. Kartal Belediyesi diğer belediyelere örnek olmuştur. Yakında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da bu doğru örnekten yola çıkarak tapu dağıttığını göreceksiniz” dedi.

Kartal Belediyesi Yakacık mahallesinde yaşayan ailelere tapularını dağıtmak üzere tören düzenledi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katılımı ile gerçekleştirilen tapu töreninde 140 aile tapu sahibi oldu. Baykal daha sonra Kartal Meydanın’da yapımı tamamlanan Neyzen Tevfik heykelinin açılışını yaptıktan sonra Kartal Belediyesi Ekolojik Pazarı'nı gezdi.

“Eş dost nemalansın diye tahsis etmek olmaz”

İlk olarak Yakacık Meydanında düzenlenen törene katılarak bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal şunları söyledi:
"İnsanlar kırk, elli yıl önce buralara gelip yol, su, elektrik yokken yerleşip yaşamaya çalıştı. Bu durumdaki bölgelere zaman içinde hizmetler gelmeye, kentle bütünleşmeye başlamış ve huzursuzluklar doğmuş. Bu sorun hala devam ediyor. Ama orada yaşayan insanlar var. Orada doğmuş orada büyümüş insanlar var. Şimdi buraların rantı getirisi kârı yükseldi. Bu bölgelerde bulunan insanların hukuki zafiyetini kullanarak "tapu tahsis belgesi yok" diyerek kentsel dönüşüm adı altında, insanları oturduğu yerlerden gönderip, kazanç sağlayacak tesisler kurup sonra eşe dosta nemalanmak üzere tahsis etmek olmaz.”

“Nutuk atarken sevelim yaratılanı, yaratandan ötürü demekle iş bitmiyor” diyen Baykal, “Eğer yaratılanı seviyorsan hakkına saygı göstereceksin” diyerek kendi politikalarının bu doğrultuda olduğunun altını çizdi. Baykal “Efendim orada falan anlayışta insan falan düşüncede insan falan siyasette insan, ne olursa olsun kardeşim, orada yaşayan insan bana oy verdi vermedi, böyle bir sorgunun yapılmasını hakaret sayarız. Herkes eşit hakka sahiptir, herkes vatandaştır. Ve şimdi burada vatandaşlarımız tapularını alacaklardır. Tapular belediyeye ait araziden verilen tapulardır” şeklinde konuştu.

Baykal işgal altında hazine arazilerinin sorununun henüz çözülemediğini ama en kısa zamanda Belediye tarafından kararlılık içinde çözüleceğine inandığını sözlerine ekledi.

“Yerel yönetimler, halkın mutluluğu peşinde koşmalı”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tapu dağıtımında yaptığı konuşmada seçim sürecinde verdiği sözleri tutmanın gururunu yaşadığını belirterek, tapuların dağıtılmaması için birçok engelle karşılaştıklarını söyledi. Yerel yönetimlerin rant peşinde değil, halkın mutluluğu peşinde koşması gerektiğine değinen Öz, Kartal Belediyesi olarak öyle davrandıklarını ifade etti.

Uğur Mumcu mahallesinde konut ve ticaret alanı konumundaki, değeri 6 trilyonluk arsanın planını yeşil alana çevirterek aldıklarını belirten Başkan Öz bu alanın park ve meydan olarak Uğur Mumcu Mahallesine kazandırıldığını belirtti. Öz, Deniz Baykal’ı burada yapılacak kent meydanı ve Uğur Mumcu heykelinin de açılışına davet etti.