BIST 10.237
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,39
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Çiçek'i böyle cezalandırmış!

27 Nisan gecesi... Muhtıra yiyen AK Parti kurmayları telaşlı... Erdoğan'ın talimatı kesin: Karşı bildiri yazılacak. Peki kim okuyacak?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Taraf yazarı Yıldıray Oğur, bugünkü köşesinde çok küçük ama çarpıcı bir not yazdı. Oğur, TSK sitesinde AK Parti'ye verilen post-modern muhtıra sonrasında hükümet cephesinde olan-biteni şöyle aktarıyor:

Güvenilir bir kaynaktan duyduğuma göre 27 Nisan gecesi, geçenlerde "herkes horul horul uyurken biz bildiri yazıyorduk" diyen Cemil Çiçek aslında "biz de onlara internet sitemizden cevap verelim" gibi bir öneride bulunmuş. Ama kimseyi ikna edememiş. Erdoğan birkaç kurmayına bildiriyi yazma talimatını vermiş.

Ceza olarak da bildiri Çiçek'e okutulmuş.

27 NİSAN'DA NE OLMUŞTU?

27 Nisan Genelkurmay Başkanlığı Basın Açıklaması, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Genelkurmay Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısı ile 27 Nisan 2007 tarihinde gece saat 23:20'de yaptığı, lâiklikle ilgili açıklama. Bu açıklama bazı siyasetçi ve gazeteciler tarafından "muhtıra" olarak tanımlanmştı.

Bildiri internet aracılığıyla verildiği için "e-muhtıra" olarak adlandırıldı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın 12 Nisan tarihinde, yapılacak olan Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yaptığı ve birçok köşeyazarının katıldığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "Atatürkçülüğe, laikliğe ve cumhuriyetin temel ilkelerine sözde değil özde bağlı" bir Cumhurbaşkanı adayı profilinin çizildiği "Basın Bilgilendirme Toplantısı"nın ardından yaşanan adaylık sürecinin ve rejim ile ilgili kaygıların değerlendirildiği ve şimdiye kadarki Genelkurmay Başkanlığı Basın açıklaması metodolojisine uymayan açıklama ile başlayan süreç.

Açıklamanın ardından birçok gazeteci ve yazar tarafından yapılan değerlendirmelerde bu açıklamanın olağan bir açıklama sayılamayacağını; bunun Genelkurmay Başkanlığı tarafından alışılmadık bir uslûp ile kaleme alındığı ve bir muhtıra olduğu görüşü ağırlık kazandı.