BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sucuali Köyü’nde 21 kişi hatim indirdi

Kandıra’nın Sucuali Köyünde 21 kursiyer köy hocasının çalışması ile Kuran’ı Kerim öğrendi.

Abone ol

Kocaeli Kandıra'nın Sucuali Köyü'nde 21 kursiyer köy hocasının çalışması ile Kuran'ı Kerim öğrendi.

Yaşlarının 40 ila 13 arasında değişen 21 kursiyere hatim indirdiklerine dair sertifikaları verilirken, 2000 yılında yapımına başlanan ve geçtiğimiz yıl tamamlanan köy camisinin açılışı da yapıldı.
 
Açılışa; ilçe kaymakamı Hamza Erkal, İl Genel Meclis üyesi Recep Şenol, Kandıra Müftüsü Dr. İhsan Kara, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Kandıra Belediye Meclis üyeleri, Kocaeli Haber Gazetesi Haber Müdürü Cevdet Sezer, Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Güzel, Pirceler Muhtarı İsmet Tezcan, Erikli Köyü Muhtarı Mustafa Kırtay, Sucuali Köyü Kırkarmut Şehir Er Ahsen Budak İlköğretim Okulu Müdürü M. Naci Kork, çevre köy imamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Açılış kurdelesini kesen Kaymakam Hamza Erkal camiinin köy halkına ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. 
 
Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’da yaptığı konuşmada; manevi değerlerimizin pekiştiği yer olan camilerimizin açılışları bizleri hem dinen hem de ruhen mutlu etmektedir. İnşallah kısa bir süre sonra Büyükşehir Belediyesinin de katkıları ile köy camisine minarede yapacağız. Caminin dış duvarını fanyas veya Kandıra taşından kaplatacağız. Camiimizin tabelası yok ona uygun bir tabela ile camiyi köy halkımıza uygun şekilde donatacağız dedi.
 
Kandıra Müftüsü Dr. İhsan Kara, "Kandıra’da açılmış durumda 8 adet Kuran Kursumuz var. Planlanan sayı 12, bugün burada gördüm ki köy evinin alt katı boş. Buraya kurs açılabilir. Seneye burayı düzenleyerek bir kurs merkezi haline dönüştürüp kuran kursu açacağız. Kayıt yaptırmak isteyenler köy imamımıza başvurabilir" dedi. 
 
Daha sonra köy muhtarlığına geçen vatandaşalr köyün gereksinimleri ve ihtiyaçları üzerine İl Genel Meclis Üyesi Recep Şenol’la ve Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’la konuşma fırsatı buldu. Köy camisine minarenin mi yoksa köy yollarının, alt yapısının yapılarak parke kaplatılmasının mı tartışıldığı sohbette halk; köy alt yapısının ve kanalizasyon sistemin kurulmasının birinci ihtiyaç olduğunda hemfikir kaldılar. İl Genel Meclis Üyesi Şenol ve Belediye Başkanı Kan, alt yapının bir an önce başlatılması için gerekli çalışmaları muhtarımızla yapmaya başlayacağız. 1-2 yıl içerisinde de köy alt yapısı yapılıp, köy parkeye kavuşacaktır. Dedi.