BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 35,00
ALTIN 2.449,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arnavutköylü çocukların boğaz sefası

Arnavutköylü ilköğretim öğrencilerinden 650 çocuk, İstanbul'un eşsiz güzelliğine boğaz turunda tanık oldular.

Abone ol

Temiz deniz sloganı kapsamında faaliyet yürüten Deniz Temiz Derneği, yürüttüğü çalışmalarla özellikle çocuklarda deniz bilincini aşılamaya çalışıyor.

Bu kapsamda daha önce de Arnavutköy Karaburun sahillerinde temizlik çalışması yürüten dernek, İstanbul genelinde uygulamaya geçirdiği bir çalışmayla 3 bin çocuğa boğaz turu yaptırdı. Büyükşehir belediyesi ve milli eğitimle ortaklaşa yürütülen gezi çerçevesinde boğazın tadını çıkaran çocuklar, İstanbul’un eşsiz güzelliğine tanık oldular.

Muhteşem Boğaz Manzarası Büyüledi

Arnavutköy İlçesi’nden boğaz gezisine 650 çocuk katıldı. İlçedeki okullardan katılan öğrencilere öğretmenleri de eşlik etti. Arnavutköy Belediyesi tarafından otobüslerle Kabataş İskelesi’ne taşınan öğrenciler daha sonra vapura bindiler. Vapurda kaptan köşküne de çıkartılan çocuklar kaptan gözetiminde dümen çevirmenin keyfini yaşadılar. Gezi sırasında çocuklara simit, çay ve poğaça ikramı yapıldı. Yaklaşık bir saat süren gezinin sonunda oldukça keyifli gözüken çocuklar, boğazın güzelliğine hayranlıklarını ifade ettiler.