BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.501,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yıldırım'da engelliler için örnek proje

Yıldırım Belediyesi, engelliler için Türkiye'ye örnek olacak projesi İş Okulu inşaatını bitirme aşamasına getirdi.

Abone ol

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 14 bin metrekare kapalı alanı bulunan Engelliler İş Okulu'nun inşaatını kısa sürede bitirip Milli Eğitim Bakanlığı'na devredeceklerini, okulun da önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hizmete başlayacağını söyledi.

Millet Mahallesi'nde örnek bir projeye imza atan Yıldırım Belediyesi, ilçedeki zihinsel, görme ve işitme engellileri rehabilete edecek iş sahibi yapacak okulun inşaatını tamamlıyor. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, engellileri sosyal hayata adapte edecek, yaşamlarını daha mutlu geçirmelerini sağlayacak bir eğitim yuvası kazandırdıkları için mutlu olduğunu ifade ederek, "Engelliler burada eğitim görecekler.

İnşaatı bitirmek üzereyiz. Bir hayırseverimiz de katkı koydu. Protokolle binayı Milli Eğitim Bakanlığa'na devredeceğiz. Engelliler İş Okulu olarak kullanılacak. Bittiği taktirde Yıldırımlı öğrenciler başta olmak üzere tüm Bursa'ya hizmet verecek" dedi.

Başkan Keskin, okulun önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hizmet vereceğini kaydederek, "Biz sosyal belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Yıldırım'da eğitim sorununu çözmek için okul arsaları ürettik. Derslik mevcudu 80 kişilerden 35-40 kişilere indi. Engelliler İş Okulu'nda da engelli çocuklarımız Avrupa standartlarında Türkiye'ye örnek olacak kalitede bir eğitim görecekler" diye konuştu.