BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.435,94
HABER /  GÜNCEL

Çok ünlü işadamı ifade verdi SON DAKİKA

"25 Aralık" soruşturması kapsamında işadamı Nihat Özdemir'in ifade verdiği öğrenildi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Kamuoyunda ikinci operasyon dalgası olarak bilinen 25 Aralık soruşturmasında işadamları ifade vermeye devam ediyor.

Bu kez konşma tapeleri medyaya yansıyan ünlü işadamı Nihat Özdemir ifadeye çağrıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına avukatlarıyla gelen Özdemir, burada soruşturmayı yürüten TMK 10. maddesiyle görevli savcılar İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak'a, yaklaşık 1 saat süreyle ifade verdi.

Özdemir, ifadenin ardından adliyeden ayrıldı. Daha önce Muammer Akkaş'da olan 25 Aralık soruşturma dosyası ondan alınmış ve 4 savcıya verilmişti.


NİHAT ÖZDEMİR : KİMSENİN YÜZÜNE BAKAMADIM

nihat-özdemir-itiraf.jpg

İşadamı Nihat Özdemir, ATV-Sabah havuzuna 100 milyon dolar verdiğini itiraf etmiş ve bomba açıklamalarda bulunmuştu. Özdemir'in telefon tapelerindeki şu sözleri ise olay olmuştu;

“Ben eve geldim var ya, hanımın falan kimsenin yüzüne bakmadım. Doğru böyle soyundum yatağa girdim. Sabah uyandım. Ya bak benim burama geldi ya. Dün bana işkenceydi ya.”


DAHA ÖNCE KİMLER İFADE VERDİ?

Şimdiye kadar ifade veren isimler şunlar;

*İbrahim Çeçen : Çeçen'in sahibi olduğu IC Holding, Üçüncü Boğaz Köprüsü’nü yapan şirket olarak da biliniyor. İbrahim Çeçen ATV-Sabah para havuzuna para aktarmakla itham ediliyordu.(İBRAHİM ÇEÇEN İFADE VERDİ HABERİ TAMAMI)

*Nazif Zorlu :
Zorlu Holding'in sahibi. 17 Aralık soruşturması kapsamında TOKİ için ifade verdi. (NAZİF ZORLU İFADE VERDİ HABERİ TAMAMI)

*Cemal Kalyon :
Kalyon İnşaatın sahibi. ATV ve Sabah Gazetesi'nin almak için para havuzu kurmakla itham ediliyordu. (CEMAL KALYON İFADE VERDİ)