BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Zaman'ın karikatürüne tepki

Zaman gazetesinin hükümeti öğretmenlik alımında partizanlıkla suçladığı karikatür Başbakan Erdoğan'ın gündemindeydi.

Abone ol

Zaman'ın o karikatürle kendisi ele verdiğini iddia eden Erdoğan, "Bunu siz yaptınız siz. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyorsunuz. Siz paralel devleti oluştururken sizin zihniyetinizde olmayan kimseyi devlete almak istemediniz, bunun adımlarını attınız." diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zaman'ın 1. sayfasında yayınladığı öğretmenlik başvurularıyla ilgili haberinde kullandığı karikatüre tepki gösterdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan şunları söyledi:

PARALEL DEVLETİ OLUŞTURURKEN SİZİN ZİHNİYETİNİZDE OLMAYAN KİMSEYİ DEVLETE ALMAK İSTEMEDİNİZ

Bugün baktım şöyle bir karikatür var malum medyada: İşe alımda ya da memur alımında jüri karşısında imtihana girecek olan güya üç tane önünde kendilerine göre AK Parti kartı koymuşlar. Üç tane AK Partili, dolayısıyla onlar devlete alınıyor... Bunu siz yaptınız siz. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyorsunuz. Siz paralel devleti oluştururken sizin zihniyetinizde olmayan kimseyi devlete almak istemediniz, bunun adımlarını attınız.

kari̇katür.jpg

MEB'in objektif olmadığı iddia edilen haberde öğretmenlere getirilen mülakat sisteminin endişeleri artırdığı ileri sürülüyordu. Haberde siyasi referansı olmayanlara öğretmenlik yolunu kapandığı görüşü dile getiriliyor.

KUVVET GİDİYOR DİYE ÇILGINA DÖNDÜNÜZ

Yeni MEB tasarısında öğretmenliğe geçişte ‘performans değerlendirmesine göre başarılı olma’ şartını getirdi. Başarılı bulunurlarsa da sözlü veya yazılı sınav yapılacak. Kanuna göre mülakatları uygulamak için oluşturulacak sınav komisyonunun üyeleri bakanlık personeli, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel ile öğretim elemanları arasından seçilecek.

Şimdi elinizden bu güç, kuvvet gidiyor diye çılgına döndünüz. Onun için şimdi bu kadar bağırıp çağırıyorsunuz. Bu ülkede bunları yaptınız ve şimdi de bunlar elinizden gidince hoplamaya zıplamaya başladınız. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İşinizde bundan dolayı sadece bedduaya kaldı.

ARKAMIZDA MAZLUMUN DUASI VAR

Biz bedduayla değil duayla yürüyoruz, biz milletin duasıyla yürüyoruz. Hamdolsun, bizim arkamızda 77 milyonun duası var. Bizim arkamızda Filistinli, Mısırlı, Somalili, Açeli, Myanmarlı mazlumun duası var. Bizim arkamızda önünde parçalanmış bebeğinin başında ellerini havaya, Rabbe açarak feryat eden, aynı zamanda da bize hayır duaları eden o tertemiz, o samimi, yüreği paramparça Suriyeli annelerin duaları var. "