BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  GÜNCEL

Ünlü işadamı ifade verdi SON DAKİKA

17 Aralık operasyonu sonrası başlayan yolsuzluk ve rüşvet iddialarının araştırıldığı soruşturmaya sıcak gelişme. İbrahim Çeçen ifade verdi

Abone ol

IC Holding'in sahibi İbrahim Çeçen, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında bugün sabah saatlerinde ifade verdi.

İşadamı Çeçen'in Turkuvaz Medya Grubu’nun satışını açıktan fonlamakla suçlanmıştı. Çeçen'in sahibi olduğu IC Holding, Üçüncü Boğaz Köprüsü’nü yapan şirket olarak da biliniyor.

Sabah saatlerinde avukatları Prof.Hüseyin Altaş ve Mustafa Doğan İnal ile birlikte İstanbul Adliyesi’ne gelen İbrahim Çeçen’in ifadesi, soruşturmayı yürüten TMK 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet savcıları İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak tarafından alındı. İbrahim Çeçen’İn saat 09.00 sıralarında başlayan ifadesi yaklaşık 2 saat sürdü.

şadamı İbrahim Çeçen’in sahibi olduğu IC Holding, İtalyan ortağı Astaldi firması ile birlikte 3’ncü köprü ihalesini kazanmıştı. 17 Aralık ve 25 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen rüşvet ve yolsuzluk iddialarını kapsayan soruşturma kapsamında adı geçen İbrahim Çeçen’in, Turkuvaz Medya Grubu’nun satışını açıktan fonladığı iddia edilmişti.

'O PARA KAMYONLA TAŞINIR'

İddiaların ardından The Wall Street Journal Türkiye’den Ayşegül Güven’e konuşan İbrahim Çeçen, kendisiyle ilgili suçlamaların Sabah-ATV satışını açıktan 100 milyon dolar vererek fonlamak olduğunu, 3’üncü köprü ihalesine yönelik herhangi bir suçlamada bulunulmadığını dile getirmişti.

İbrahim Çeçen, iddiaların külliyen yalan olduğunun altını çizmiş, "Bu rakamı söyleyenlar matematik de bilmiyor. Biz o kadar parayı kamyonla götürsek ancak taşırız. Ben o parayı nasıl açıktan verebilirim? Bırakın beni, Türkiye’nin en büyük grupları şirketleri de öyle bir parayı açıktan veremez. Ticari itibarmız için zihinlerde bir soru işareti bırakmamamız lazım. Her türlü denetime açığız’ demişti.