BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Nazif Zorlu ve Cemal Kalyon ifade verdi

ATV ve Sabah'ın sahibi Cemal Kalyon 25 Aralık, ünlü işadamı Nazif Zorlu ise 17 Aralık operasyonu için ifade verdi.

Abone ol

Sabah ve ATV'nin alımı için kurulduğu iddia edilen para havuzu işinde adı geçen işadamlara tek tek ifadeye çağrılıyor. Dün Cengiz İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ifade vermişti.

Bugün de Sabah ve ATV'nin yeni sahibi olan Cemal Kalyoncu "25 Aralık" soruşturması kapsamında ifade verdi.


Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatlarıyla birlikte gelen Cemal Kalyoncu yaklaşık 1 saat süren ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.

Söz konusu soruşturma, savcı Muammer Akkaş tarafından başlatılmıştı. 41 ismin şüpheli sıfatıyla geçtiği dosya daha sonra Akkaş'tan alınmıştı. Savcı Akkaş ise Tekirdağ'a tayin edilmişti.

SORUŞTURMAYA 4 TERÖRLE MÜCADELE SAVCISI YÜRÜTÜYOR


NAZİF ZORLU DA İFADE VERDİ

17 Aralık operasyonu kapsamında ünlü işadamı Nazif Zorlu da ifade verdi. Zorlu, dosyanın eski savcısı Mehmet Yüzgeç tarafından ifadeye çağrılmıştı. Savcı Yüzgeç’in görevinden alınmasının ardından dosyayı devralan savcı Ekrem Aydıner, işadamı Nazif Zorlu’nun ifadesini aldı.

Yaklaşık bir saat süren ve şüpheli sıfatıyla ifade veren Zorlu, Zincirlikuyu’da bulunan Zorlu Center binasında usulsüzlük yapmakla suçlanıyor. TOKİ soruşturması kapsamında işadamı Ali Ağaoğlu ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar da şüpheli sıfatıyla yer alıyor.

Akkaş'tan alınan soruşturmayı 4 Terörle Mücadele savcısı yürütüyor.

İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak tarafından yürütülen soruşturma kapsamında işadamları Mehmet Cengiz ve Avni Çelik de ifade vermişti.

İDDİALAR NELER

Cemal Kalyoncu'nun sahibi olduğu Kalyon İnşaat'a ait Zirve AŞ., 17 Aralık operasyonundan hemen sonra 20 Aralık'ta Sabah Gazetesi ile ATV'nin hisselerini devralmıştı.

Kalyoncu'nun medya kurumunu almaya parası yetmediği için işadamları arasında bir para havuzu kurulduğu ve satış için para toplandığı iddiaları vardı. 25 Aralık soruşturmasının yasal ses dinleme kayıtları internete düşünce gözler Celal Kalyoncu'ya dönmüştü.

PARA HAVUZU İDDİALARI

Kamuoyunda 2. operasyon dalgası olarak bilinen 25 Aralık soruşturmasının fezlekedeki iddialara göre, Sabah-Atv havuzuna para koyma talimatı, işadamları Mehmet Cengiz, Abdullah Tivnikli, Nihat Özdemir, İbrahim Çeçen, Celal Koloğlu, Hayrettin Özaltın ve Orhan Cemal Kalyoncu’ya veriliyor.


NİHAT ÖZDEMİR'DEN 'PARA VERDİM' İTİRAFI

nihat-özdemir-itiraf.jpg

İşadamı Nihat Özdemir, ATV-Sabah havuzuna 100 milyon dolar verdiğini ilk kez itiraf etti. Özdemir'in telefon tapelerindeki şu sözleri olay olmuştu;

“Ben eve geldim var ya, hanımın falan kimsenin yüzüne bakmadım. Doğru böyle soyundum yatağa girdim. Sabah uyandım. Ya bak benim burama geldi ya. Dün bana işkenceydi ya.”


Kalyoncu, Çalık Grubu’ndan medya kanallarını almak için Zirve Holding’i kuruyor. Cengiz de 450 milyon dolar topluyor. Telefon görüşmelerine göre 8 işadamından 2 ay gibi kısa bir sürede 630 milyon dolar para toplandığı söyleniyor.

CEMAL KALYONCU KİMDİR?

İş Adamı Cemal Kalyoncu aslen Trabzon Çaykaralı. Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, 1974 yılında Kalyon Grup’u kuran dört kardeşten biri. Cemal Kalyoncu’nun kardeşleri; Ahmet Kalyoncu, Turan Kalyoncu ve Hasan Kalyoncu.

HAVAALANI İHALESİ DE ONDA

Sabah ve ATV’yi satın alarak dikkatleri üzerine çeken Kalyon Grup, son dönemin flaş inşaat firmaları arasında. Son yıllarda aldığı işlerin toplam büyüklüğü 100 milyar TL’ye yaklaşan Kalyon Grup, İstanbul’un 3′üncü havalimanını yapacak konsorsiyumu oluşturan şirketlerden biri.

Taksim Yayalaştırma Projesi’nde de imzası olan Kalyon Grup, KKTC içmesuyu projesinden, İstanbul Finanskent projesine kadar geniş bir alanda kazandığı ihalelerle dikkat çekiyor. Kalyon grup, Ekim ayında gerçekleşen İstanbul Mecidiyeköy-Mahmutbey ihalesini de 849 milyon TL’lik teklifi ile kazanan konsorsiyum içinde yer aldı.