BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  GÜNCEL

Cizre Silopi Sur son durum TSK rakamları açıkladı

CİZRE Silopi Sur operasyonundan son durum bilgilerini TSK açıkladı. TSK verilerine göre, Cizre Sur ve Silopi'de 211 terörist öldürüldü.

Abone ol

CİZRE, Sur ve Silopi'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.  TSK öldürülen terörist sayısını açıklarken Diyarbakır karıştı.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde devam eden operasyonlarda bugüne kadar toplam 211 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

PKK CİZRE'DE EN AĞIR DARBEYİ YEDİ

TSK'dan yapılan açıklamaya göre terör örgütü PKK en büyük kaybı Cizre'de verdi. Cizre'deki operasyonlarda öldürülen terörist sayısı 154 oldu.

DİYARBAKIR'DA OLAYLAR ÇIKTI

DİYARBAKIR'da sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'ne yürümek isteyen gruba polis ekipleri izin vermeyince olaylar çıktı. Polis, taşlı saldırıda bulunan göstericilere gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti.

SABAHAT TUNCEL DE VARDI

Olayların çıktığı yürüyüşü DBP, Demokratik Toplum Kongresi ve Hakların Demokratik Kongresi düzenledi. Merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan Koşuyolu Parkı'nda bir araya gelen ve aralarında DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek, HDP eski milletvekili Sabahat Tuncel'inde bulunduğu grup, Koşuyolu Parkı'ndan Sur İlçesi'ne yürüyüşe geçti.

POLİS GAZ BOMBASI KULLANDI

Park önünde önlem alan polis, yürüyüşe izinsiz olduğu gerekçesiyle izin vermedi. Polisin izin vermemesi üzerine grupta bulunan bazı kişiler güvenlik güçlerine taşlı saldırıda bulundu. Polis de saldırganlara gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti.

Polisin müdahalesiyle dağılan gruplar kent merkezindeki Ofis Semti Gevran Caddesi üzerinde toplandı. Polis ekipleri burada da toplanan göstericilere gaz bombası ve suyla müdahale etti. Bir süre davam eden olayların ardından göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.