BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.386,81
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da kar alarmı! Okulları bile tatil ettirir

İSTANBUL için gelen son hava durumu tahmini İBB'yi alarma geçirdi. 30 Aralık çarşamba günü İstanbul'a okulları bile tatil ettirebilecek yoğunlukta kar geliyor. Perşembe günü de yoğun kar sürecek.

Abone ol

İSTANBUL için yapılan hava durumu tahmininde çok yoğun kar yağışı görünüyor. İBB alarm durumuna geçti ve çarşamba günü için yoğun hazırlıklara başladı. Peki 30 Aralık çarşamba ve 31 aralık perşembe günü okullar tatil edilir mi İstanbul Valiliği böyle bir karar alır mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre İstanbul çarşamba gününden itibaren yoğun kar yağışına maruz kalacak.

İSTANBUL HAVA DURUMU SICAKLIK EKSİ 5'E İNECEK

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) son hava durumu raporları doğrultusunda alarm durumuna geçti. İBB'den bugün gelen açıklamada yoğun kar yağışı beklendiği ve hava sıcaklığının salı gecesinden itibaren 5 dereceye kadar düşeceği bildirildi.

30 ARALIK ÇARŞAMBA VE 31 ARALIK PERŞEMBE OKULLAR TATİL Mİ OLACAK?

İSTANBUL Valiliği yoğun kar yağışı beklenen 30 Aralık çarşamba günü ile 31 Aralık perşembe günü okulları tatil eder mi? Kar tatili kararı çarşamba günü yapılacak son değerlendirmeyle alınacak. 31 Aralık perşembe günü de yoğun kar yağışı beklendiği için yılbaşı arefesinin okullar da tam gün tatil olma ihtimali var. 

TÜM MÜDÜRLER SALI GÜNÜ KRİZ MASASINDA

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Salı gününden itibaren ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçecek. Yol Bakımdan İGDAŞ VE AYEDAŞ'a kadar tüm sorumlu müdürler AKOM yönetim masasında 24 saat esasına görev yapacak.

KAR MAKİNALARI HAZIRLANDI ACİL GİRİŞ-ÇIKIŞLAR OLUŞTURULDU

Yoğun kar yağışı bekleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 450 personel ile 4000 km yol ağında olumsuzluklara karşı görev yapacak. Toplam 360 adet müdahale güzergahı belirlendi. Tüm araçlar, araç takip sistemi ile anlık olarak AKOM'da takip edilecek.

METROBÜS AÇIK TUTULMAYA ÇALIŞILACAK

Ana ulaşım yollarının kritik yerlerinde 26 acil giriş-çıkış noktası oluşturuldu, ihtiyaç durumunda acil geçiş için kullanılacak. Toplam 52 km uzunluğundaki metrobüs yolu 32 araç ile sürekli ulaşılmaya açık tutulacak.

Kış şartlarıyla mücadele kapsamında depolarda 240 bin 605 ton tuz ve bin 290 ton solüsyon hazır bekletiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelerine tuz ve solüsyon desteği sağlanırken talep durumunda takviye yapılacak.

24 SAAT NÖBETÇİ EKİPLER OLACAK

Kritik kavşaklarda 52 kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek. İlçe Belediyelerinde 24 saat nöbetçi ve görev yapacak ekipler hazır bekletilecek. İlçeler kendi imkanları yetersiz kaldığı durumlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından desteklenecek.

KİMSESİZLER İÇİN TOPLAMA MERKEZLERİ

Sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlar için toplama merkezleri planlandı. Vatandaşlar zabıta, polis, ambülânslar ile toplanarak sağlık kontrollerinden geçirilerek misafir edilecekler. İlçe Belediyeleri kendi bölgelerinde tespit ettikleri evsiz vatandaşları Büyükşehir Belediyesi'nin misafirhanelerine götürülecekler.