BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.435,89
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Sur'da asker ve polise saldırı son durum

DİYARBAKIR Sur İlçesi’nde bugün bölücü terör örgütü PKK’lılarla çıkan çatışmalarda 5’i polis 6'sı asker olmak üzere toplam 11 güvenlik görevlisi yaralandı. Asker ve polislerin hayati tehlikeleri bulunmadığı belirtildi.

Abone ol

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarda 3 terörist daha etkisiz hale getirildi, operasyonlar sırasında yaralanan 11 güvenlik personeli hastaneye kaldırıldı.

Sur'da 28 Kasım'da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyonlar sürüyor.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde jandarma ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda 3 terörist daha etkisiz hale getirildi. Sur'daki operasyonlarda son 33 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 64'e ulaştı.

Operasyon bölgesinde teröristlerin el yapımı patlayıcı infilak ettirmesi ve uzun namlulu silahlarla açtıkları ateş sonucu 5 polis memuru ve 6 asker yaralandı. Yaralılar, Diyarbakır Asker Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

Sur'daki operasyonlarda, teröristlerin kurduğu barikatlar kaldırılıp kazılan hendekler kapatılıyor, sokaklara, hendeklere ve barikatlara tuzaklanan patlayıcılar imha ediliyor. Bölgedeki patlama ve çatışma sesleri, Yenişehir ilçesinden de duyuluyor.

Sivillerin zarar görmemesi için operasyonların titizlikle yürütüldüğü ilçeye giriş ve çıkışlar kontrollü sağlanıyor.

TERÖRİSTLERİN OKULA MOLOTOFLU SALDIRISI KAMERADA

Bu arada, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Vehbi Koç İlkokuluna terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarınca 22 Aralık'ta gerçekleştirilen molotofkokteylli saldırı, okulun güvenlik kamerasına yansıdı. 

Görüntülere göre, okulun önüne gelen bir grup YDG-H mensubu, çöp konteynerini vurarak dış kapısını açtıkları okulun bahçesine koşarak giriyor. Tanınmamak için başlarına kapüşon geçiren teröristler, sırt çantalarından çıkardıkları çok sayıda molotofkokteylini bahçeden okula atıyor. Okulun giriş kapısına ve camlarına da zarar veren teröristler, okulun koridorlarında molotofkokteyli atmayı sürdürüyor. Okulu ateşe veren teröristler, daha sonra binadan koşarak ayrılıyor.

İtfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonucu binada hasar oluşmuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen hasar tespiti ile yapılan temizlik çalışmasının ardından saldırıdan 2 gün sonra okulda ders zili yeniden çalmıştı.