BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.400,00
HABER /  GÜNCEL

Çıplak fotoğrafın sırrı çözüldü

Kennnedy teknede! Yanında çıplak kadınlar var! Bu fotoğrafın dünyanın kaderini değiştireceği iddia edilmişti ama gerçek başka çıktı!

Abone ol

ABD'de TMZ adlı dedikodu sitesi tarafından yayınlanan ve ABD'nin 1963'te bir suikast sonucu hayatını kaybeden 35. başkanı John F. Kennedy'yi çıplak kadınlarla beraber bir teknede güneşlenirken gösterdiği iddia edilen fotoğrafın Playboy dergisinin Kasım 1967 tarihli sayısında yer alan bir dosyaya ait olduğu ortaya çıktı.

TMZ, fotoğrafın uzmanlara inceletildiğini ve Kennedy'nin seçim kampanyası sırasında ortaya çıkmış olsaydı tarihin değişebileceğini yazmıştı.

Ancak The Smoking Gun adlı internet sitesinin haberi, fotoğrafın, Playboy'un güzel kadınlarla dolu bir teknede parti verebilmenin yöntemlerini anlatan bir dosyada yer alan fotoğraflardan biri olduğunu ortaya koydu.

Site, fotoğrafın Kasım 1967 Playboy sayısında yayınlanan renkli versiyonunu da yayınladı ve TMZ'nin fotoğrafı siyah beyaza çevirip eskiterek yeniden yayınladığını ortaya çıkardı.

Playboy'da yayınlanan fotoğrafın yanındaki makalede fotoğrafın Karayipler'de bir adanın açıklarında tekne keyfi yapan dört çifte ait olduğu belirtilmişti. Makalede ayrıca "Andy" güneşlenirken, "Elaine"in çıplak halde suya atladığı, "Roxanna"nın da merdivende durduğu anlatıılmıştı. Röportajda fotoğrafı çeken Playboy fotoğrafçısı Larry Dale Gordon, TMZ'nin Kennedy olduğunu iddia ettiği kişinin parayla tutulmuş bir model olduğunu söyledi.

 

Fotoğrafı inceleyenlerden Profesör Jeff Sedlik, Ağustos 1956'da düzenlenen bir kongrede Kennedy'nin çekilmiş bir fotoğrafıyla, teknedeki adamın fotoğrafını karşılaştırdığında iki fotoğrafta tam bir uyum olduğunu açıklamıştı.