BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,29
HABER /  GÜNCEL

RTÜK üyelerinin kader günü

Akman, Dursun ve 9 RTÜK üyesi hakkında açılan dava yarın sonuçlanacak. Sanıklar 5 yıla kadar ceza alabilir.

Abone ol

GÜLŞAH ERDEM
İNTERNETHABER

ANKARA-
RTÜK eski Başkanı Zahid Akman, yeni Başkan Davut Dursun ve dokuz üye ile 5 bürokratı hakkında kurumun eski Daire Başkanı ve uzman denetçisi Cengiz Özdiker trafından açılan dava yarın sonuçlanacak. Davada Akman, Dursun ve üyeler 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılananıyor.

İddianamede, Akman ve diğer üyeler hakkında, "yoğun kasıt altında ve birden fazla görevi kötüye kullanmak" suçundan 1 yıl 3’er aydan 5 yıl 3’er aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep edilmişti.

BAŞBAKAN ENGELİ AŞILDI
Yargı kararlarının uygulanmadığı gerekçesiyle Akman ve diğer RTÜK yöneticileri hakkında Kurumun daire Başkanı Cengiz Özdiker tarafından yapılan suç duyurusu ile açılan dava sürecinde yasa değişikliği yapılmıştı. RTÜK yöneticilerinin yargılanmasına ilişkin süreç Başbakanın iznine bağlanmıştı. Bunun ardından; yargılamanın durdurulması istemi yapıldı. Özdiker konuyu Danıştay'a taşıdı. Danıştay, yargılama hükmü verdi. Dosya yeniden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Dava ile ilgili Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesinin karar duruşması yarın yapılacak. Mahkeme, Akman ve diğer üyeleri haksız bulursa, Akman ve RTÜK üyeleri ceza alacak.