BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İşte halkın insan hakları gündemi

Demokratik Açılım için kurulacak İnsan Hakları Kurullarının gündeminde Kürt sorunu yok. Bakın Ankara İnsan Hakları Kurulu neleri tartışıyor?

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
Demokratik Açılım kapsamında Başbakanlık bünyesinde Ulusal İnsan Hakları Kurumu kurulacak, valilikler bünyesinde çalışan il insan hakları kurulları da bu kuruma bağlanacak. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalara hız verirken gözler mevcut kurumların nasıl çalıştığına çevrildi.

İşte Ankara İl İnsan Hakları Kurulu'nun 30 Aralık'ta yapacağı toplantının gündemi işte şöyle:

1. İş talep ettiğini belirten Ç.E’in başvurusu.

2. Birlik Mahallesi Büşra Apartmanında bulunan baz istasyonunun sağlıklarını kötü yönde etkilediğinden kaldırılmasını talep eden Y.Y.’ın başvurusu.

3. 21.11.2009 tarihinde saat 10.30’da Ankara’dan Antalya’ya gitmek için Anadolu Jet Uçak Firmasından bilet aldığını fakat uçağın saatinde hareket etmeyerek saat 13.00’de hareket ettiğini ve bu nedenle Antalya’daki sınava yetişemediğini belirten S.U.’ın başvurusu.

4. Bilecik Osmaneli’nde ikamet ettiğini ve maddi yardım talep ettiğini belirten S.Ö.’in başvurusu.

5. İnsan Hakları İhlallerini Araştırma, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan ziyaretlerin değerlendirilmesi.

6. Çayyolu Park Caddesi üzerinde park yeri olmasına rağmen arabaların yolun iki tarafına çift sıra park edilmesiyle caddeyi kullanan sakinlerin rahatsız edildiği belirten A.A.’ın başvurusu.

7. 100 mb. lık internet aboneliği satın aldığını, abonelik kullanımının 948,00 TL’na ulaşmasına rağmen kendisine uyarı yada herhangi bir mesaj gönderilmediğini, Avea İletişim A.Ş.’nin kendisini kandırıp hileli bir şekilde tarafına fatura yansıttığını ve yasal işlem başlattığını belirten B.M.’nın başvurusu.