BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Berberoğlunun dedesi Kadiri şeyhi

Hürriyet'te yeni bir dönem başlıyor. Ertuğrul Özkök gitti Enis Berberoğlu geldi. Gözler çiçeği burnundaki isme çevrildi.

Abone ol

Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'nden ayrılıp yerine Enis Berberoğlu'nun getirilmesi, medya dünyasında olduğu kadar, siyaset ve bürokrasi dünyalarında da günün en çok konuşulan konusu oldu.

Liberalses sitesinde yer alan habere göre; Hürriyet'in yeni genel yayın yönetmeninin dedesinin bir Rufai ve Kadiri Şeyhi olduğunu biliyor muydunuz?

Berberoğlu bunu 2005'te bizzat kendi açıklamıştı. İşte 24 Nisan 2005 tarihinde Hürriyet gazetesindeki köşesinde Berberoğlu'nun yazdıkları.

TESCİLLİ SOSYAL DEMOKRAT

"Berberoğlu (cumhuriyetten önce Berberzade) soyadının geçmişi, vakıf kayıtlarında 200 yıl geriye kadar takip edilebiliyor. Dedem İzmir'de Rufai ve Kadiri tekkesinin şeyhiydi, babam imanlı bir sosyalist. Ablam siyasete hiç bulaşmadı, bendeniz tescilli sosyal demokratım. Şimdi gelin bu ailenin siyasi ve dini çizgisini, soyağacı veya kan bağıyla izaha yeltenin, mümkün mü? Ama Sebatayizmin kalıtımsal hastalık gibi miras kaldığına, ailenin her ferdine bulaştığına kolayca inanıyoruz, ayıp değil mi? Fakat daha da önemlisi, yüzde 99'u homojen bir toplumun kendine güvenine uygun davranmıyoruz, çoğunluğun yarattığı gücün ikizi olması gereken olgunluğu göstermiyoruz. Azınlıktan, daha da doğrusu farklılıktan korkuyoruz, yazık!.."