BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Başkent Ankara yeni yıl için hazır

Yeni yıl için geri sayım başladı. Kutlamaların güven içinde olması için bakın hangi önlemler alındı

Abone ol

Ankara Valiliği, Başkentlilerin yılbaşını huzur ve güven içinde geçirmesi amacıyla önlemler aldı. 31 Aralık-1 Ocak günleri arasında trafik ve asayiş ekiplerinin sayısının arttırılacağını açıklayan Ankara Valisi Kemal Önal, Başkentlilerin yeni yılını da kutladı.

Önal yaptığı yazılı açıklamada, halkın yoğun bulunduğu alış-veriş ve eğlence merkezlerinde, P.T.T. Binalarında, Metro, Gar ve Otogarlarda, şehir içi ve şehirlerarası yollarda, görevli Trafik ve Asayiş ekiplerinin sayıları arttırılarak gerekli güvenlik ve trafik önlemlerinin alınacağını belirtti.

Yılbaşı tatili öncesinde ve sonrasında AŞTİ girişinde ve çıkışında, karayollarında trafik yoğunluğunun artacağı göz önünde bulundurularak önlemlerin alınacağını, korsan otobüslerin trafikten men edileceğini, yapılacak denetlemelerde araçlarında bulunması gereken malzemelerin(çekme halatı,zincir, takoz....vs.) eksik olması halinde araçların seyrine müsaade edilmeyeceğini ifade eden Önal, yılbaşı tatilini başka ilde geçirecek vatandaşların ikametgahlarının boş bulunacağından hırsızlık olaylarına karşı tedbirlerin artırılacağını kaydetti.

GIDA DENETİMİ ARTACAK

Yılbaşında, Gıda Kontrol ve Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri de denetimlerini artıracak. Şeker ve tatlı imalatçılarının yoğun olarak bulundukları semtleri ve benzeri bölgeler içerisinde bulunan tatlı, şeker imalat ve satıcıları ile bu merkezden tatlı ve şeker imalatı için gerekli malzemeleri alıp kendi imalathanelerinde tatlı ve çikolata imal edenlerin, imalat sırasında kullanmış oldukları malzemelerin nereden alındığı, belgelerinin olup olmadığı konusuna da önem verilecektir. Vatandaşlar bu konudaki şikayetlerini 385 97 00 numaralı telefona bildirebilecek.

Sağlık hizmetlerinin aksamaması için İl Sağlık Müdürlüğü de çalışma başlattı. Yataklı tedavi kurumları ve hastanelerin acil servislerinde personel planlaması yapılması, hastaneye müracaat eden vakalara anında müdahale edilerek, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi ve kan merkezlerinde gerekli kanların önceden tedarik edilmesi ile hastanelerin acil servislerinin takviyeli olarak çalışması konularında Sağlık Müdürlüğü Valilik tarafından uyarıldı.Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğünde koordinatör bir müdür yardımcısı da görev yapacak.

VERGİ DENETİMİ SÜRECEK

Yılbaşı süresince vergi denetimleri de devam edecek. Giyim mağazaları, pastaneler, lokantalar, kafeler, oyun ve eğlence hizmeti veren işletmeler, gazino, bar, pavyon, gece kulüpleri, içkili lokantalar, oteller, ekonomik hareketliliğin yoğunlaştığı çarşı ve pasajlar, Armada, Ankamall, Bilkent, Real, Cepa, Carrefour, Optimum, Panora gibi büyük alışveriş merkezleri özel ekiplerce denetlenecek.
Denetimler sırasında vergi kanunlarının tam ve eksiksiz uygulanacağını söyleyen Vali Kemal Önal şunları kaydetti: “Denetimler sırasında mükelleflere, personele ve müşterilere karşı güler yüzlü, eğitici, ikna edici davranış için azami titizlik gösterilecek, anılan kişilerle tartışma ortamı yaratılmayacak, müşterileri, personeli ve mükellefleri rahatsız edici ve onur kırıcı davranışlardan kesinlikle kaçınılacaktır.”
Vatandaşlar, 189 Alo Maliye servisine ihbar ve şikayetlerini iletebilecek, vergi konusunda bilgi alabilecekler. Olası elektrik arızalarına zamanında ve seri şekilde müdahale edebilmek için araç, ekip ve teçhizat yönünden Başkent Elektrik A.Ş tarafından gerekli tedbirlerin alınacağını ifade eden Önal, PTT ve Türk Telekom’un görev alanına giren her konuda tüm tedbirleri alarak, hizmetlerin ifasında çalışmalarını titizlikle yerine getireceğini kaydetti. Yılbaşı tatili süresince Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri de gerekli tedbirleri alacak.