BIST 10.046
DOLAR 32,54
EURO 34,76
ALTIN 2.400,50
HABER /  GÜNCEL

5 milyonluk miras ölüm saatine göre dağıtıldı

Konya'da 92 kişinin öldüğü Zümrüt apartmanı faciasında yaşanan miras krizini Adli Tıp Kurumu çözdü.

Abone ol

Konya'da, 5 yıl önce çöken Zümrüt Apartmanı'nda ölen 92 kişi arasında bulunan bir baba ve kızının ölüm saatlerinin belirlenmesi sonucu, 5 milyon TL'lik mirasın yüzde 50'sinin hayatta kalan eşe, geri kalan kısmın ölen eşin ailesine paylaştırılmasına karar verildi.

Konya'da, 2 Şubat 2004 tarihinde Zümrüt Apartmanı'nın çökmesi sonucu Seyit Ulugülyağcı (48) ile kızı Zeliha Ulugülyağcı (24) enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Seyit Ulugülyağcı'nın kardeşlerinin avukatı yaklaşık 5 milyon TL'lik mirasın hayatta kalan eş ile kendileri arasında paylaştırılması gerektiğini belirterek veraset ilanı aldı. Bunun üzerine eş Feriha Ulugülyağcı, eşinin olay sırasında, kızının ise bir gün sonra hayatını kaybettiğini belirterek mirasın tamamının kendisine verilmesi için dava açmıştı.

Mahkeme baba ile kızının ne zaman öldüğünün belirlenememesi için otopsi dosyasını, hastane raporlarını İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Dairesi'ne göndermişti.

RAPOR GELDİ MİRAS BÖLÜNDÜ

Konya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, İhtisas Kurumu'ndan gelen raporun, "Zeliha Ulugülyağcı'nın babası gibi enkazda öldüğünün" belirlendiği ifade edildi. Mahkeme heyeti, baba ile kızının aynı anda öldüğünü belirterek, mirasın hayatta kalan eş ile ölen eşin ailesi arasında paylaşılacağı yönünde karar verdi.

Seyit Ulugülyağcı'nın ailesinin avukatı Memduh Oğuz, "Mahkeme heyeti ilk kararını da müvekkillerimden tarafa vermişti. Hiçbir şekilde Zeliha'nın enkazdan sağ çıktığına dair bir kanıt yoktu. Hastane kayıtları Zeliha'nın ölü olarak hastaneye kaldırıldığını belirtiyor. Aksi takdirde Zeliha enkazdan sağ kurtulmuş olsa Feriha Ulugülyağçı haklı olurdu. Adli Tıp kurumunun bu sorunu gidermesinden sonra mahkeme heyeti karar verdi" şeklinde konuştu.

2 Şubat 2004 tarihinde 11 katla Zümrüt Apartmanı çökmüş, 92 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişide yaralanmıştı. Ölenler arasında miras davası açan Feriha Ulugülyağcı'nın, kocası, iki çocuğu, annesi ve babası da ölenler arasında bulunuyor.