BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,90
HABER /  GÜNCEL

4 parmağı koptu hastane hastane dolaştı

Demir doğrama makinesine kaptırdığı sağ elinin 4 parmağı kopan 17 yaşındaki genç hastane hastane dolaştı.

Abone ol

Şanlıurfa'da demir doğrama makinesine kaptırdığı sağ elinin 4 parmağı kopan 17 yaşındaki genç, Şanlıurfa'daki ilk müdahalenin ardından tedavi için getirildiği Gaziantep'te hastane hastane dolaştıktan sonra Adana'ya gönderildi.
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bir demir doğrama atölyesinde işçi olarak çalışan 17 yaşındaki Abdullah Aktaş, sağ elini demir kestiği makineye kaptırdı. Kaza sırasında sağ elinin 4 parmağı kopan gencin başparmağı da kopma noktasına geldi. İşyerindeki arkadaşları tarafından kopan parmaklarıyla beraber hemen Birecik Devlet Hastanesi'ne götürülen genç buradaki ilk müdahalenin ardından Gaziantep'e sevk edildi. Ambulansla ilk önce Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne getirilen genç, burada ilgili uzman doktor olmadığı için zaman kaybetmeden hızla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Aktaş, burada da yer olmadığı iddiasıyla geri çevrildi. Tekrar ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne getirilen Abdullah Aktaş, burada yapılan muayenenin ardından Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi.

Şehitkamil Devlet Hastanesi'nden Adana'ya sevk edilen 17 yaşındaki Abdullah Aktaş, olayın şokunu üzerinden atamazken, makinede çalıştığı sırada elini makineye kaptırarak parmaklarının koptuğunu, ondan sonrasını ise hatırlamadığını kaydetti.

Gencin yakınları yaşadıkları olaya isyan ederek, "Olay saat 11.00 sıralarında oldu. Hemen kopan parmaklarla birlikte Birecik Devlet Hastanesi'ne gittik oradan da yarım saat içinde Gaziantep'e geldik. Burada 'doktor yok' diye bizi üniversiteye yolladılar. Orada da 'yerimiz yok' diyerek tekrar aynı hastaneye gönderdiler. Aynı hastanede müdahale edilemeyince şimdi de Adana'ya yolladılar. Sahipsiz diye bu çocuğun ölmesi mi gerek" diye konuştular.