BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  DÜNYA

Cinsel taciz mi, yoksa masaj mı?

Bus'un Merkel'e yaptığı masaj İnternet bloglarında tartışılıyor.

Abone ol ABD Başkanı George W.Bush"un ay başında St.Petersburg"da Almanya Başbakanı Angela Merkel"e yaptığı masajın internet bloglarında yarattığı hararetli tartışma basına da sıçradı. İnternette dolaşan 5 saniyelik masaj videosu sadece ABD"de 500 binden fazla kez izlenirken Bush muhalifleri, "cinsel taciz mi, değil mi" diye tartışıyor.

ÜZERİNDEN haftalar geçmesine rağmen internet blogçuları hálá ABD Başkanı George W.Bush"un Rusya"daki G-8 zirvesi sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel"e yaptığı ani masajı tartışıyor. Rapçiler, masajı tiye alırken, kadın örgütleri hiç de konuyu hafife almayarak, "Bu düpedüz cinsel taciz, Bush aleyhine dava açsın" diyerek tepki veriyor.

Aslında her şey Merkel"in Bush"u Doğu Almanya"daki seçim bölgesine davet etmesiyle başladı. Kendisine ikram edilen bölgeye has yaban domuzu ızgarasına hayran kalan Bush, bu sırada ev sahibi Merkel ile ahbap olma fırsatı da buldu. Lakin Bush, Almanya ziyareti sonrasındaki St. Petersburg"daki zirvede Merkel"e masaj yapmaya kalkınca dostluğun dozunu kaçırdığı yorumları yapıldı. Alman Bild Gazetesi, "Bush"un sevgi atağı" diyerek olayı okuyucularına yansıtırken 5 saniyelik masajı, sadece ABD"de internetten 500 binden fazla kişi izledi.

DAVA AÇSIN

Masaj, Amerikalı hip-hop şarkıcısı Ludacris"in "Sen beni böyle bilmezsin" isimli rap şarkısına da esin kaynağı oldu. Amerikalı komedyen Jon Stewart da Bush ile dalga geçerken, konu ciddi tartışmalarda da gündeme geldi. Masaj, eşitler arasında bir şakalaşma mıydı yoksa işyerlerinde yaşanan cinsel tacizlerden farkı yok muydu? Bazı internet siteleri Bush için "baş tacizci" benzetmesini yaparken Demokrat Partili Martha Whetstone ise San Francisco Chronicle Gazetesi"ne yaptığı açıklamada; "Bu video klibi, cinsel tacizin ne demek olduğunu öğretmek için kullanabilirsiniz. İnsanlara gösterip; "Böyle bir otoriteye sahip kimse böyle yapmamalı" diyebilirsiniz" dedi.

Almanya"da ise konu daha ılımlı tepkilere yol açarken dünkü Der Tagesspiegel, bunun cinsel taciz sayılmayacağını, iki arkadaş arasındaki şakalaşmanın ötesine geçmediğini savundu. Amerikalı internet blogçuları ise gazete ile aynı görüşü paylaşmıyor. Uncle Dave isimli bir internet kullanıcısı, Merkel"in Bush aleyhine "cinsel taciz" davası açması gerektiğini savunurken, Outside the Beltway blogunda, "Gropergate" yani "Avuçlama skandalı" yorumunda bulunuldu.

Blog yazarları ne diyor

Başkan Bush"un Merkel"in selefi Gerhard Schröder"e de masaj yapıp yapmayacağını merak ediyorum.


Bill Clinton, böyle bir şey yapmış olsaydı kim bilir neler olurdu...

Bush, bayağı heyecanlı görünüyor. Merkel"i Putin"in orada olması kurtarmış.