BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  DÜNYA

İran lideri Hamaney meydan okudu

Hamaney: "Hizbullahın direnişi İslam dünyasının ABD'ye isyanının bir göstergesidir"

Abone ol

 İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hizbullahın Lübnan'a saldıran İsrail'e karşı gösterdiği direnişin, İslam ve Arap dünyasının ABD'ye karşı isyanının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Resmi ziyaret için İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez'i kabul eden Ayetullah Hamaney, görüşmede İsrail'in Lübnan ve Filistin'e saldırmasına değindi.

Bütün İslam, Arap ve özgür dünya milletlerinin Hizbullahı desteklediğini söyleyen Hamaney, direnişin Hizbullah lideri Hasan Nasrallahı İslam ve Arap dünyasında sevilen bir kişi haline getirdiğini kaydetti.

Hamaney, Arap ve İslam ülkelerinde bir anket yapılması halinde, bütün milletlerin Hizbullah direnişini desteklediğinin ortaya çıkacağını ifade etti.

"Siyonist rejimin Lübnan saldırısı ABD tarafından planlanmıştır" diyen Hamaney, şunları kaydetti:

"ABD, kendi Büyük Ortadoğu Projesi'nin gerçekleşmesi için Siyonist rejimi bu savaşa soktu. Amerika'nın Büyük Ortadoğu'dan kastı, bölgede Siyonist rejim eksenli kukla hükümetlerin kurulmasıydı. Ama Hizbullahın bu direnişi, Amerika ve Siyonist rejimi şaşırttı."

Chavez'in daha önce söylediği "Amerika'nın dönemi bitmiştir" sözünü teyit eden Hamaney, "Bu gerçek, dünyadaki herkes tarafından görülmektedir. Gün geçtikçe Amerika karşısında direnen ülke ve milletlerin sayısı artıyor" diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı