BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  DÜNYA

Türkiyede muhafazakarlık artıyor!

Bu iddiayı ABDD'nin saygın gazetesi New York Times gündeme getirdi.

Abone ol

ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times'ta çıkan bir haberde, "AB üyesi olma yolundaki Türkiye'nin politik ve kültürel açıdan muhafazakarlaşma yolunda olduğu" ileri sürüldü.

New York Times'ın haberine göre, Türkiye'nin uzayan AB süreci ve üyeliğin yolunu açmak için ülkede yapılan pek çok ekonomik, hukuki ve kültürel değişiklik, Türklerin AB'ye bakışını son dönemde olumsuz etkiledi. Haberde, İstanbul'da yapılan son bir ankete göre, halkın 2003 yılında yüzde 74'lerde olan AB üyeliğine desteğinin bu yıl yüzde 58'e indiği vurgulandı.

Haberde, 1846 kişiyle yapılan anketten çıkan bazı ilginç sonuçlara da yer verildi. Buna göre, ankete katılanların yüzde 60'ı kızlarının Müslüman olmayan erkeklerle evlenmelerini istemezken, yüzde 68'i de "türban yasağının" kalkması gerektiğini düşünüyor.

New York Times'ın haberinde, akademisyen Prof. Emre Kongar'ın hükümeti, "AB üyeliğini kendi siyasi gücünü arttırmak için kullandığı" şeklinde eleştirdiği belirtilirken, son olarak Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün fikirlerine yer veriliyor.

Haberde, Gül'ün "İslamiyetin Avrupa'daki en eski dinlerden biri olarak Avrupa kültürüne katkıda bulunduğunu ve Türkiye'nin Müslüman nüfusa sahip bir ülke olarak Avrupa ülkelerindeki gibi bir demokrasiyi yaratmış olmasının dünya ve Avrupa barışına son derece önemli bir katkı olarak görülmesi gerektiğini söylediği" belirtiliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı