BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,50
HABER /  POLİTİKA

Isparta AK Partide Kurt dönemi

İptal edilen AK Parti Iparta il kongresi yenilendi. İki aday yarıştı Kurt yarışı önde bitirdi.

Abone ol

İlk olarak 3 Haziran'da yapılan Isparta İl Kongresi, üç adayın ortaya çıkmasıyla Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşmadan sonra iptal edilmişti. İki aydır süren aday arayışlarından sonra AK Parti genel merkezi tarafından İstanbul'da yaşayan Haydar Kemal Kurt, tek aday olarak belirlendi. Bugün yapılan seçimlere Kemal Kurt'un tek aday olarak girmesi beklenirken son dakikada delegelerden Aydın Mutlu, adaylığını açıkladı. Salonda hareketli dakikalar yaşanmasına neden olan Mutlu'nun sürpriz adaylığı üzerine bazı delegeler listeye habersiz yazıldıkları gerekçesiyle hazırlanan istifa dilekçelerini imzalayıp listelerden çekildi.

Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın birlik beraberlik çağrısından sonra sürpriz aday Mutlu da, dışarıdan gelen adayın Isparta'ya uyum sağlayamayacağını söyledi. Genel merkezin üzerinde birleştiği aday Kurt, ise 14 yıldır Isparta'da siyasetin içinde olduğunu söyleyerek hizmete hazır olduğunu belirtti.

Adayların konuşmasından sonra yapılan seçimde 210 delegenin oyunu alan Haydar Kemal Kurt, Isparta İl Başkanı oldu. Sürpriz aday Aydın Mutlu ise 140 oy almayı başardı.

CİHAN