BIST 10.089
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.405,34
HABER /  GÜNCEL

Çiller'den spikeri şaşırtan çıkış!

Eski Başbakan Tansu Çiller'in bu çıkışı CNN Türk'ün usta spikerini dahi şaşırttı.

Abone ol
GAZETECİLER.COM - Refahyol Koalisyon hükümetinde Erbakan'la birlikte çalışan eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Erbakan'ın vefatı ardından CNN Türk canlı yayınına katıldı. Pınar Esen'in sorularını yanıtlayan Çiller, Erbakan'ın son zamanlarda kendilerine haber yolladığını ve ittifak önerisinde bulunduğunu söyledi ancak bu son cümleleri açmaya çalışan Esen'e öyle bir yanıt verdi ki herkesi şaşırttı. 
 
Esen'in Çiller'in son cümlesini açması için konuya yeniden dönme çabaları üzerine Çiller, "Teşekkür ederim yavrum... Teşekkür ederim yavrum" dedi. Çiller'in kendisine "Yavrum" diye seslenmesi üzerine deneyimli televizyoncu Pınar Esen'in bir an şaşırdığı ancak şaşkınlığını gizleyerek yayını başarılı bir şekilde sürdürdüğü de gözlerden kaçmadı. 

İŞTE ÇİLLER'İN SÖZLERİ

İşte Tansu Çiller'in canlı yayında ki sözleri. 
"Başımız sağ olsun. Hepimiz üzüldük. Siyasette önemli bir kişiydi. İnatçı ve kararlı bir üslubu vardı. Ama nazik bir kişiliği vardı. Beyefendiliği çevresinde hep hissedilirdi. İnanç ve hizmet insanıydı. 
28 Şubat’ta birlikte iktidardaydık. Birlikte yaşadık. O inancını ve direncini bir kez daha orada bizzat gördüm. Bütün ailesine ve milletimize, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. 

28 Şubat sürecinin bütün ayrıntılarına tanıklık ettik. Olaya dirençle yaklaştık. İnançlı olduğunu bir kez daha gördüm. Siyasetine damgasını vurmuş bir isimdi. 
Hoca tarafı vardı. Eğitmeyi severdi. Kendisinin hocalık yaptığı dava arkadaşları bugün iktidarda. O hocalık tarafı da anılmalı. 

28 Şubat’ın getirdikleri, götürdükleri tarih önünde ayrıca incelenecektir. Bugün bunları konuşmamızın zamanı olduğunu düşünmüyorum. Sayın Erbakan çizgisinde devam etti. Davasına olan inancına hiç kırık çizgisi olmadan devam eden bir kimlik ortaya koydu.
Son zamanlarda bize de haber yolladı. DP çatısında bir araya gelir miyiz gelmez miyiz tartışmasında bize ışık tuttu."