BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,66
ALTIN 2.390,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İki seçmenden biri AK Parti diyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, her iki seçmenden birinin AK Parti dediğini söyledi.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şükürler olsun, şu ana kadar yapılan anketlerde, genel merkezimizin değerlendirmelerinde, yaklaşık 50 milyon seçmenin, her 2 seçmenden birinin 'AK Parti' dediği bir döneme geliyoruz" dedi.

Yıldız, partisinin Kayseri Özel İdaresi Kültür Merkezi'ndeki İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Türk siyasi tarihine önemli bir süre damgasını vuran, mümtaz şahsiyet eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'a, Allah'tan rahmet dilediğini" söyledi.

Erbakan'ın Türk siyasi tarihinde sıkça anılacağını ifade eden Yıldız, Erbakan'ın siyaseti, insanlara hizmet aracı olarak kullandığını kaydetti.

Yıldız, parti teşkilatları arasındaki üye kayıt performansı sıralamasında Kayseri'nin yaklaşık 4 ay önce 43 bin üye ile 72. sırada bulunduğunu anımsatarak, bugün 103 bin üyeye ulaşarak 8. sıraya yükseldiğini anlattı.

3 Kasım 2002 seçimlerinde her 3 seçmenden birinin AK Parti'ye oy verdiğini dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:

"(Kısa vadedeki hedefimiz 2 seçmenden birinin, orta ve uzun vadedeki hedefimiz ise her 3 seçmenden ikisinin AK Parti'ye oy vermesi) demiştik. Şükürler olsun, şu ana kadar yapılan anketlerde, genel merkezimizin değerlendirmelerinde, yaklaşık 50 milyon seçmenden -kararsızlar dağıtılmış haliyle- her 2 seçmenden birinin 'AK Parti' dediği bir döneme geliyoruz. Bu çok önemli. Önemli bir cümleden bahsetmiştik, 'Eğer bizler doğru yaparsak, doğru yaptığımız kadar güçleneceğiz, güçlendiğimiz kadar da daha çok doğru yapma imkanına sahip olacağız."

Yıldız, 12 Haziranda yapılması planlanan milletvekili genel seçiminin, sürdürülebilir istikrarın olduğu bir dönemi perçinleyeceğini, bu açıdan çok önemli olduğunu vurgulayarak "Bu artık parti meselesinin daha ötesine geçmiş durumda."

Geçen hafta Riyad'da 86 ülkenin enerji bakanları ile toplantı yaptıklarını anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

"O toplantıda ben nezaketen organizasyonu gerçekleştiren Suudi Arabistan Petrol Bakanından randevu alarak görüştüm ama onun haricinde 20'ye yakın ülke bizden randevu istedi ve bizimle görüştüler. Bu, Türkiye'nin itibarıdır, Türkiye'nin bölgesine koyduğu ağırlıktır. Özellikle Sayın Başbakanımızın başkanlığındaki hükümetin, Meclisin ortaya koyduğu başarıdır, dünyadaki itibarıdır. Bunları gururla izliyor ve bizzat içerisinde bulunuyoruz. Bu açıdan bizim teşkilatın her kademesi bu sorumluluğu hissederek bundan sonraki çalışmalarına daha çok ağırlık verecek. Ev ev, kapı kapı dolaşarak bunların her biri anlatılacak. Çünkü biz, vatandaşımızın bizzat içerisindeyiz."

Yıldız, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak adlandırılan kanunda yer alan enerji borçlarının düzenlenmesine ilişkin maddeler hakkında bilgi verdi.