BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.390,04
HABER /  GÜNCEL

Erbakan'ın ardından ne dediler?

Vefat eden Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için başbağlığı mesajları gelmeye başladı. İşte o mesajlar:

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül: Örnek bir liderdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gül, mesajında, ''Eski Başbakanlardan, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Büyük bir devlet, siyaset ve bilim adamını kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül mesajında şu ifadelere yer verdi: ''Aziz milletimizin başı sağolsun. Türk siyasetinin en önemli simalarından biri olan Necmettin Erbakan, bilgisi, birikimi, kişiliği, tecrübesi, ilkeleri, mücadele azmi ve unutulmaz hizmetleri ile halkımızın sevgisini ve takdirini kazanmış, örnek bir liderdi. Siyasette bulunduğum dönemde yakından tanıma ve uzun süre birlikte çalışma mutluluğuna eriştiğim Necmettin Erbakan, hiç şüphe yoktur ki, yakın tarihimize damgasını vurmuştur. Hayatı boyunca üstlendiği tüm görevlerde millete hizmet etmeyi her şeyin üstünde tutan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye'nin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına değerli katkılarda bulunmuştur. Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı daima sevgi, saygı ve şükranla yadedeceğiz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, milletimize, Saadet Partisi camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum."


Erdoğan: Her daim kendisini şükranla yadedeceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatı haberini, "Ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamıydı... bir insan olarak bir hoca olarak, bir lider olarak da genç nesillere güzel bir örnek teşkil etti. 'Mekanı cennet olsun, Allah'ın rahmeti üzerine olsun.' diyorum. 'Allah ondan razı olsun." sözleriyle değerlendirdi.

Konuşmasına başsağlığı dileğiyle başlayan Erdoğan, şunları söyledi: "Değerli kardeşlerim, bugün sabah saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 54. Başbakanı, Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, hakkın rahmetine yürüdü. Türkiye'ye çok önemli hizmetler kazandırmış, Türk siyasetinde kendisine mümtaz bir yer edinmiş, ayrıca ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamıydı. Şahsıyla, mücadalesiyle, davasıyla, ilkeleriyle olduğu kadar bir insan olarak, bir hoca olarak, bir lider olarak da genç nesillere güzel bir örnek teşkil etti. 'Mekanı cennet olsun, Allah'ın rahmeti üzerine olsun.' diyorum. 'Allah ondan razı olsun.' diyorum. Öğrettikleriyle, aktardıklarıyla, mücadeleci kişiliğiyle her daim kendisini şükranla, minnetle yadedeceğimizi ifade etmek istiyorum. Saadet Partisi camiasının, Türkiye'nin, aziz milletimizin başı sağ olsun' diyor, bir kez daha kendisine Allah'tan rahmet diliyorum."

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner

Şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına ulusumuza başsağlığı diliyorum...

Mehmet Ağar: Keşke sağlık problemlerine yönelseydi...

DYP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, Necmettin Erbakan'ın vefatıyla derin bir üzüntü duyduğunu açıkladı.

Ağar şöyle konuştu: "Uzun yıllar güvenlik birimlerinde çalıştım. Kendisinin teşkilatında hiçbir çakıya bile rastlayamadık. Kendisi ülkenin huzur ve barış içerisinde yönetilmesinden yanaydı. Türkiye'nin çekilen bütün sıkıntılardan sonra yürüdüğünü görüyorsak Erbakan'ın hizmetlerini görmek lazım. Keşke kendi açtığı yoldan bir ekibin iktidardayken sağlık sorunlarıyla ilgilenseydi diyorum. Ancak yine de bu tür yorumların yeri ve zamanı değil diye  düşünüyorum."

Taner Yıldız: Türk siyaset tarihinin önemli simalarından birisiydi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın Türk siyaset tarihinin en önemli simalarından birisi olduğunu söyledi. Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erbakan'ın dürüst bir siyasetçi kimliği ortaya koyduğunu dile getirdi.

Faruk Nafiz Özak: Çok değerli bir insandı

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ölümüne ilişkin, ''Çok değerli bir insandı, çok centilmen bir insandı. Türk siyasi hayatına çok önemli hizmetleri oldu. Kaybımız ve acımız büyük. Kendisine Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum'' dedi.

Melih Gökçek: Erbakan Hoca'nın üzerimizde çok hakkı vardı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Necmettin Erbakan'ın vefatıyla ilgili olarak, "Erbakan Hocam Hakk'ın rahmetine kavuştu. Bizlerin üzerinde çok hakkı vardı. Onu unutmayacağız. Mekanı cennet olsun." dedi.

Cemil Çiçek: Kendisine rahmet diliyorum

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Necmettin Erbakan'ın vefatıyla ilgili ''Allah rahmet eylesin. Memleketimize hizmet etmiş yakın siyasi tarihimizin çok çok önemli simalarından bir tanesiydi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine ve sevenlerine de başsağlığı diliyorum'' dedi.

Yalçın Topçu: Hocamızın vefatı bizi derinden üzdü

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatıyla ilgili ''Siyasi hayatımızın en önemli simalarından, milli ve manevi fikir hayatımızın sembol isimlerinden, Milli Görüş lideri Erbakan Hoca'yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ömrü boyunca ülkesine kendini adayan Erbakan Hoca'mızın vefatı bizleri derinden üzmüştür. Allah'tan rahmet diliyor, cenneti mekan olsun diyorum.'' dedi.

Recai Kutan: Son ana kadar ülke sorunlarını konuştuk

"Hayatının her döneminde ülkeye ve İslam alemine hizmet düşünüyordu." diyen Kutan "Dolayısıyla bu seçim meselesiyle de ne yapılacak ne olacaklar inşallah gerek Türkiye gerek İslam alemi hatta insanlık alemi en kısa zamanda kurtuluşa varacak bunlar üzerine kafa yoruyordu. Genellikle bunlar üzerine konuşuyorduk. Vefat ettiğinde çocukları yanındaydı. Fevkalade üzgünler tabi ama tevekkülle karşılıyorlar."

Abdullatif Şener: Siyasette başlı başına bir ekoldü

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdullatif Şener, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Necmettin Erbakan'ın siyasette başlı başına bir ekol olduğunu söyledi. Erbakan'ın, Türk siyasi hayatanın önemli isimlerinden olduğunu dile getiren Şener, "Yakınlarının, sevenlerinin ve milletimizin başı sağolsun." dedi.

Selahattin Demirtaş: Ölümünden büyük üzüntü duydum

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Necmettin Erbakan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Allah rahmet etsin. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

Mustafa Kamalak: Türk milletinin başı sağolsun

"Allah Rahmet eylesin, her nefes ölümü tadacaktır. Mekanı cennet olsun. Ancak teşkilatımız dimdik ayaktadır. Onun göstermiş olduğu yoldan inşallah sapmaksızın hem Türkiye'mizin geleceği, hem de tüm insanlığın selameti için. Tüm milletimizin başı sağolsun."

Suat Kılıç: Derin izler bırakan önemli bir şahsiyetti

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyduklarını belirtti. Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Türk siyasetinde derin izler bırakan çok önemli bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Salih Kapusuz: Türkiye önemli bir liderini kaybetti
Erbakan'ın ardından yapılan diğer yorumlar için ikinci sayfaya geçiniz

[PAGE]



SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın, eski çalışma arkadaşlarından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, duygularını; "Türkiye Önemli bir liderini kaybetti" sözleriyle dile getirdi. Kapusuz, "Önemli bir şahsiyetti, ülkesine hizmet etmiş, siyasi çalışmaları herkes tarafından bilinen önemli bir siyaset adamı önemli katkıları olan, hayırla ve minnetle anılacak" dedi.

Şeref Malkoç: Büyük üzüntü içindeyiz

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatından derin üzüntü duyduklarını söyledi. Malkoç, seçimler öncesinde partisinin Kocaeli teşkilatı ile Antik Kapı Restoran'da sabah kahvaltısında bir araya geldi. Malkoç, seçimlerle ilgili partililere bilgi vermesinden sonra kahvaltı masasına geçti. Bu esnada gelen telefondan sonra Malkoç'u derin bir sessizlik kapladı. Vefat haberinin bildirilmesinden sonra partililer, topluca, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ruhuna Fatiha okudu. 'Erbakan'ın, vefat etmesinden dolayı büyük üzüntü yaşayan HAS Partililer, gözyaşlarını tutamadı. Ağlayan partililer, birbirlerine sarılarak baş sağlığı diledi.

TFF, Erbakan için başsağlığı mesajı yayınladı

Futbol Federasyonu, eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden yayımlanan mesajda, ''Türkiye Futbol Federasyonu, merhum Erbakan'a tanrıdan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diler'' denildi.


Fenerbahçe Kulübü'nden başsağlığı mesajı

Fenerbahçe Kulübü, eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Kulübün resmi internet sitesinden yayımlanan mesajda, Necmettin Erbakan'ın hayatını kaybettiği duyurulurken, ''Merhuma Tanrıdan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz'' denildi.

Nazlı Ilıcak: Erbakan'ı çok severdim

"Ben doğrusu Erbakan'ın severdim. Çok büyük bir mücadele verdi. Haksızlıklara uğradığını düşünüyorum. Türk siyasetine damga vuran bir siyaset adamı olarak hatırlanacak. Şu anda iktidardaki kadrolar hep onun rahle-i tesdisinden geçmiştir. Türk siyasetinde ben hiçbir zaman Refah partisine oy vermedim ama onun politikalarının laik cumhuriyeti yıkmak yönünde olduğunu düşünmedim. En azından yetiştirdiği kadrolar ve bir parti nasıl örgütlenir, bunları Türk siyasetine kazandırmıştır. Kadınları da siyasete katmıştır. Onun partilerinde çok sayıda kadın vardır."

Fikret Bila: Çok büyük üzüntü duydum

"Büyük üzüntü duydum. Tarihi kişiliklerden birisiydi. İlerlemiş yaşına rağmen politikada ağırlığı vardı. 1 ay önce bizi davet etti ve gittik. Her zamanki o iddialı sözleri vardı, ileriye dönük yüksek beklentileri vardı. Saadet Partisi'nin nasıl bir yol izleyeceğini söylemek için erken. Erbakan'ın çizgisine yakın duran biri başkanlığa gelebilir. Numan Kurtulmuş'un dönüşü pek mümkün olmaz. Fatih Erbakan'ın gelmesi bir ihtimal ama son konuşmamızda öyle bir niyeti olmadığını söylemişti. Ama belki kendisinden sonra parti öyle bir ismi getirebilir."

HAK İŞ: Erbakan'ın aramızdan ayrılışı ülkemiz için acı kayıp

HAK İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Uslu, "Türk siyasi tarihinin önemli ve saygın isimlerinden Sayın Necmettin Erbakan'ın aramızdan ayrılışı, ülkemiz için acı bir kayıptır." dedi.

Yalım Erez: Türkiye için idealleri olan bir insandı

"Allah'tan rahmet diliyorum kendisine. Türkiye için idealleri olan ve bunlardan taviz vermeyen bir insandı. Bir dönem aynı hükümette görev yaptık, iki ay önce de konuştuk. Gayet iyiydi ruh hali ama sağlığından epey kaybetmişti son zamanlarda. Parti içindeki huızursuzluk da kendisini yıpratmış olabilir. Bundan sonra partide ne olacağını söylemek zor."

Yasin Hatipoğlu: Son dönemde yaşananlar onu üzdü

"Keşke böyle bir lider yine çıksa, olsa biz de ona hizmet etsek. Son dönemde yaşananlar onu üzdü. Düşünün bir ev inşa ediyorsunuz emek veriyorsunuz. Sonra birileri bu evi bölüyor. Çok üzmüştür bu onu. Ama bu olay onunu manevi değerini daha da yükseltmiştir."

Bendevi Palandöken: Türk siyasi hayatına kazandırdığı kadrolarla hatırlanacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Merhum Erbakan, Türk siyasi hayatına kazandırdığı kadrolarla her zaman hatırlanacaktır" dedi. Palandöken mesajında şu açıklamalara yer verdi: "Sadet partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Türk siyasi tarihinin önemli liderlerinden bir döneme imza atan, siyasete kazandırdığı kadrolar her zaman hatırlanacak olan merhum Erbakan'a Yüce Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum."