BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a protesto çocukları korkuttu!

1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi'nin kapanışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı iki kişi protesto etti.

Abone ol

İNTERNETHABER- 1. Türkiye Çocuk Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı iki öğrenci protesto etti. 'Ücretsiz eğitim ve dersane' isteyen çocuklar güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılaştılar.

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi'nin kapanışında yaptığı konuşmada, iki öğrenci tarfından protesto edildi. Erdoğan'ın konuşması sırasında ayağa kalkarak "parasız eğitim, parasız dershane" sloganı atan öğrencilere, başbakanlık korumalarının müdahalesi sert oldu. Ağızları kapatılan ve tartaklanarak dışarı çıkarılan öğrencelerin görüntülerini almaya çalışan gazetecilerinde görüntü alması engellenmesi üzerine başbakanlık korumaları ile basın mensupları arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

MİNİKLER KORKTU

Protesto gösterisi sırasında çıkan arbede ise kongreye katılan çocukları korkuttu. Polisin sert tutumu nedeniyle korkan çocukların bazıları ağlayarak anneleriyle birlikte salonu terketti. Birçok veli ve öğretmen, sadece slogan atan öğrencilere, küçük yaştaki çocukların gözü önünde korumaların çok sert müdahale etmesine tepki gösterdi.

Protestocu öğrencilerin dışarı çıkarılmasının ardından konuşmasına devam eden Başbakan Erdoğan, "Çocukların büyüklerini, ebeveynlerini her konuda anlamalarını elbette beklemiyoruz. Bu tür toplantıları provake etme anlayışına sahip yetişme tarzlarını anlamak tabi ki mümkün değil. Acaba bu bağırıp çağıran çocuklarımız, şu anda Libya'dan buraya gelmeyi bekleyen çocukların durumunu biliyor mu? Şu anda babaları Libya'da çalışıp, onları uçaklarına, gemilerine bindirmek suretiyle bir an önce ülkemize gelip de yavrularıyla buluşmalarını sağlamak için gece geç saatlere kadar, sabahları da kalkıp 'acaba gemilerimiz, uçaklarımız hareket etti mi?' Bunları adım adım takip etmenin ne demek olduğunu biliyor mu? Ben bir baba olarak bu yavrularımızın yaptıklarını da hoşgörüyle karşılıyorum ve 'inşallah onlar da doğruyu anlayacaklardır' diyorum" dedi.



PROTESTOCULARLA GÖRÜŞTÜ

Başbakan Erdoğan, etkinliğin ardından Almanya'ya yapacağı ziyaret öncesi protestolara ilişkin soruları yanıtladı. Öğrencilere yönelik polisin müdahalesinin 'şık olmadığını' söyleyen Erdoğan, protestocularla görüştüğünü söyledi.

Erdoğan gençlere şunları söyledi:

"Söyledikleri nedir diye baktığımda 'Efendim ben tıp fakültesine girmek istiyorum, giremiyorum. Benim halim ne olacak?' dediler. Buna da şaşırdım. Ben de istediğim üniversiteye giremedim ama gidip Başbakan'ın konuştuğu mahalde protesto etmek çabasına girmedim. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok."