BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.413,84
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Tunceli'de bir ilk

TUNCELİ’de, yaklaşık bir yıldır siyasi faaliyetlerini sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) il başkanlığında ilk kez basın toplantısı düzenlendi

Abone ol

MHP Tunceli’deki ilk resmi açıklamasını yapan İl Başkanı Osman Gür, 32 bin nüfusu olan kentte 2 bin polisin görev yaptığına dikkat çekerek, "MHP’ye bir kez bombalı olmak üzere 6 kez yapılan fiili saldırıda hiçbir failin yakalanmaması kafalarda soru işareti bırakıyor" dedi.

DHA'dan Ferit Demir'in haberine göre Tunceli ve bazı ilçelerde yaklaşık bir yıldır faaliyet yürüten MHP, il binasında basın toplantısı düzenledi. Ak Parti Tunceli il başkanlığı ile yan yana binalarda faaliyet yürüten MHP’nin İl Başkanı Osman Gür, 32 bin nüfusu olan kentte 2 bin polisin görev yaptığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"MHP’ye bir kez bombalı olmak üzere 6 kez yapılan fiili saldırıda hiçbir failin yakalanmaması kafalarda soru işareti bırakıyor. AKP hükümeti, canı isteyince bütün organları şahsi hırsları ve çıkarları uğruna Ergenekon’dan başlayan kozmik odalarda devam eden ve en son Oda TV’ye keyfi bir şekilde girebiliyor. AKP, sınır ötesi ülkelerin içişlerine müdahale etme cüretinde bulunup milleti kandırarak alkış almak istiyor. Ancak, Tunceli’de partimize yapılan saldırıların failleri yakalanmıyor. Bu da kafalarda soru işaretleri bırakıyor."

Bugün Elazığ ve Bingöl’de incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a da seslenen MHP İl Başkanı Gür, "Son birkaç ay içinde biri bombalı olmak üzere birçok kez saldırıya uğrayan il teşkilatı binamıza saldırıyı yapan failler muhtemelen aynı kişiler ya da kişi tarafından yaptırıldığı bilindiği halde, İçişleri Bakanı Tunceli’ye 1 saat uzaklıktaki bir kente geliyor mağaza açılışı yapıyor ama Tunceli’ye gelmiyor. Bunu kamuoyunun dikkatine sunuyoruz" diye konuştu.

MHP, TUNCELİ’Yİ ’ÖZGÜRLÜK KENTİ’ İLAN ETTİ

MHP İl Başkanı Osman Gür, Tunceli’yi özgürlük kenti ilan ettiklerini de ifade ederek, "Tunceli demek özgürlük demektir. Farklı görüş ve düşüncelerin bir arada yaşadığı kent demektir. Tunceli demek demokrasinin ta kendisi demektir. Biz MHP’liler olarak bu bilinçteyiz. Demokrasiyi özümsemiş Türk milliyetçileri olarak kurulan bu sinsi oyunları boşa çıkarmak için hep birlikte mücadele etmek gerektiği bilincindeyiz. Partimize karşı yapılan provokasyon saldırıları asla kabul etmiyoruz. Bu tür saldırılar partimize asla zarar vermeyecektir" dedi.

Son olarak dün akşam saatlerinde bir grubun taşlı saldırısına uğrayan MHP Tunceli il binasının camlarının kırık olduğu ve tabelasının zarar grödüğü gözlenirken, il binasının içerisinde Alpaslan Türkeş ve Devlet Bahçeyi’ye ait iki dev posterin bulunduğıu görüldü.