BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,63
ALTIN 2.409,26
HABER /  GÜNCEL

Ciddi adamdan alaycı eleştiri

Dünkü köşesinde medyadaki ciddi insanlardan şikayet eden Serdar Turgut'a Hakkı Devrim'den eleştiri. Devrim, Turgut'u alaycı bir dille kaleme aldı.

Abone ol

Bir vatmanın penisini keserek intihar etmesini manşetten veren Serdar Turgut, dünkü yazısında bu durumu eleştirenleri kendisine karşı kurulmuş "Ciddi insanlar lobisi"ne bağladı. Medyanın usta kalemşörlerinden Hakkı Devrim'de bu yazıyı alaycı bir dille eleştirdi. Devrim, yazısını okurla şöyle paylaştı.

Rica edeyim, bir köşekadısı-genel yayın yönetmeninin şu yazdıklarına önce bir göz atın, gerisini ondan sonra konuşup, ahkâm keselim:
«Size bir şey söyleyeyim mi; bizim basının sonunu da ciddî insanlar getirecek, bu da kesin, diye giriyor bu konuya.
«Bizim medyada neden bu kadar fazla ciddî insan var, bunu da anlamak mümkün değil. Acaba bunlar nerede yaşamakta olduklarının farkındalar mı diye de düşünmek gerekiyor.
(Arada televizyon seyircisine de değiniyor.) «İsteyenle iddiaya girerim, tamamen ve haddinden fazla sağlıklı bir insanı ekranın başına oturtun, hiç ara vermeden 24 saat sürekli televizyon seyrettiği takdirde o kişi de kafayı üşütür.
(Dönüyor gazetelere.) «Bu ülkede ciddî haberlerle gazete çıkardığınız takdirde, o gazetenin birkaç gün içinde batması kaçınılmaz olur» (Serdar Turgut, 25 şubat, Akşam).
*
Yoğun karamsarlığının sebebi, yazdığına göre, çalışma arkadaşlarının o gün «İntihar etmek için penisini kesen adam» haberini manşetten vermesine engel olmalarıymış. (Nasıl olur da diğer patronlar, batmaktan kurtarmakla kalmayıp gazetelerini ihya edeceği ayân beyan meydanda olan bu yönetmeni kapışmazlar, ben de buna akıl erdirmekte güçlük çekiyorum.)

YAZI:Hakkı DEVRİM
RADİKAL