BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.405,54
HABER /  GÜNCEL

Sendikanın paraları nereye gidiyor?

TÜRK-Metal Sendikası'nın başkanı Mustafa Özbek'in mal varlığıyla ilgili yapılan haberler, büyük tepki topladı. Özbek'le ilgili soruşturma gündeme geldi.

Abone ol

Dünden Bugüne Tercüman'ın TÜRK-Metal Sendikası’nın başkanı Mustafa Özbek’in servetiyle ilgili haberi büyük yankı uyandırdı.

TÜRK-Metal Sendikası’nın başkanı Mustafa Özbek’in servetiyle ilgili haberimiz yankı yaptı. “Az bile yazmışsınız” diyen işçiler telefonlarımızı kilitledi. Sendikalılar, tepkilerini, “Her ay bizden yaklaşık 41 milyon lira aidat kesiliyor. Bu paralar nereye gidiyor. Soruşturma açılsın” diye dile getirdi.

OTELDE İNDİRİM YAPMIŞLAR

Bir işçi, “Servet içinde yaşayan başkan, işçinin halinden ne anlar” dedi. H.E ise, “Yıllardır para ödüyorum. Bir kere üç günlük seminere katıldım. Ücretsiz yemek dışında faydasını görmedim. Bir de, seminerin yapıldığı otel 150 YTL’ydi. Bize indirim yapıp, 90 YTL aldılar’ diye konuştu.

TELEFONLARIMIZ KİLİTLENDİ

Türkiye’nin en büyük işçi örgütlerinden birisi olan Türk Metal-İş Sendikası’nın değişmez başkanı Mustafa Özbek’in müthiş mal varlığı, onbinlerce çalışanı çileden çıkardı. Tercüman’ın dünkü sayısında yer alan “Sendika Saltanatı” başlıklı haberi görüp telefona sarılan metal işçileri, “Bu saltanatın parasını yıllardır biz ödüyoruz. Kim dur diyecek bu ağalığa” diye tepki gösterdi. İşçiler, “Bu paraları tasarruf etsek evimiz, arabamız olur, geleceğimizi kurtarırdık” dediler.

“Az bile yazmışsınız” diyerek tebrik eden işçiler, “Her ay bizden yaklaşık 41 milyon lira aidat kesiliyor. Bu paralar nereye gidiyor? Eğer bu ülkede devlet varsa, hemen soruşturma açılmalı” diye konuştular. Adının açıklanmasını istemeyen bir işçi, “Benden dayanışma adı altında para kesiyorlar. Servet içinde yaşayan bir başkan işçinin halinden ne anlar” diye sordu. Tercüman’a bordrosunu gönderen H.E. de, “Yıllardır para ödüyorum. Bir kere üç günlük seminere katıldım. Ücretsiz yemek dışında bir faydasını görmedim. Bir de, seminerin yapıldığı otelin ücreti 150 YTL’ydi. Bize indirim yaptılar, 90 YTL ödedik” dedi.

MUSTAFA ÖZBEK: NE MALIM VARSA, VARDIR

30 yıldan bu yana Türk Metal Sendikası’nın başkanlığını yapan Mustafa Özbek, dün, mal varlığıyla ilgili sorulara cevap vermedi. Yazılanların bir çoğunun yalan olduğunu iddia eden Özbek, ‘’Benim ne malım varsa, vardır’’ dedi. Bu haberlerin, kendisinin Kıbrıs’ın milli davasına sahip çıkmasından dolayı ortaya atıldığını da iddia eden Mustafa Özbek, şunları söyledi:

‘’Bu iddialar ne sonuncudur, ne de ilktir. Çok yazıldı, çok çizildi. Bütün gazetelerin arşivinde benim ne malım varsa, vardır. Bu, bir takım mesajlar vermektedir. Kıbrıs ile ilgilenmemiz, Kıbrıs’ın milli davasına sahip çıkmamız ve bazı fikirleri Türkiye’de savunmamızdan dolayı böyle şeyler yapılmaktadır... Ben 35 yıllık sendikacıyım. Ülker’deki mal varlığımı 1 trilyon 200 milyara devretmedim. Bugün gazetelere baktıysanız onu da sorun. Yani dünkü insanlar bir takım yerlerde şunları bunları yapıyor. Bunları soracaksınız esas. Ben 35 yıllık sendikacıyım. Ufak tefek bir şeyler olacak. Ama o yazılanların çoğu uydurma ve yalan.’’

D.B.TERCÜMAN

ani