BIST 10.158
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.399,08
HABER /  GÜNCEL

Medya, şiddeti körüklüyor

Son zamanlarda Türkiye genelinde artan şiddetin en büyük nedeni uzmanlara göre "Medya". Şiddeti arttıracak programlar her geçen gün daha da artıyor.

Abone ol

Türkiye'ye son zamanlarda bir şeyler oldu. Herkes gergin ve şiddet yanlısı kesildi. En ufak bir şeyde bile yumruklar, bıçaklar hatta silahlar konuşuyor. Peki bu durumun nedeni sizce ne olabilir. Geçim sıkıntısı mı? Hayır! Bizce bunun en büyük nedeni şiddet yanlısı programları izler kitlenin karşına çıkaran "Medya"!!!
Tuna Serim de bu konuya "Tuna'nın Gözüyle" köşesinde yer verdi.


ŞİDDET artıyor, uzmanlara göre bunun kaynağı medya. Televizyonlarda gösterilen filmlerdeki vahşi sahneler ve şiddet içeren haberler... Son aylarda haberlere ve filmlere yeni bir şiddet biçimi daha eklendi... Canlı yayınlanan yarışmalar, bunlardaki kaynanalar, gelinler ve damatlar şiddeti teşvik ediyorlar.

Semra Hanım durmadan konuşuyor ve karşısındakileri kötü duruma düşürerek, insanların sinirlerini bozarak öfke yaratıyor. Caner isimli genç, kendi kafasında bardak kırdı. Şimdilerde ise Jiletli Billur var. O da kanlı şiddetin sembolü oldu. Bu canlı yayın türü, yakında hasta ruhlu insanlar yaratacak; birileri her önüne gelenin ekrana çıkmasını engellemeli, yoksa bedeli halkımız ödeyecek.

YAZI:Tuna SERİM
H.O.TERCÜMAN