BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL

Polis ve savcılık saldırıyı araştırmadı!

Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar bir yıl önce silahlı saldırıya uğradı. Aradan bir yıl geçti ama saldırgan bulunamadı. İşte Çakar'ın şüphelendiği isimler:

Abone ol

İşte bir yıl önce 5 kurşunla vurularak ağır yaralanan futbol yorumcusu, eski hakem Ahmet Çakar'ın kuşkulandığı için adlarını polise verdiği üç isim: Haluk Ulusoy, Ali Şen, Sahip Som.

Eski hakem Ahmet Çakar, geçen yıl uğradığı silahlı saldırının arkasında Haluk Ulusoy, Ali Şen veya Galatasaray’ın kreditörü Sahip Som’un olabileceğini söyledi. Çakar, ‘Polise bu isimleri vermeme rağmen savcı dahil kimse olayı soruşturmadı’ diyerek şaşkınlığını ifade etti.

FIFA kokartlı eski hakemlerden, televizyon yorumcusu Ahmet Çakar, geçen yıl 25 Şubat günü, Mecidiyeköy’deki işyerinin önünde arabasından indiği sırada, kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Aradan tam bir yıl geçmesine rağmen saldırganın kimliği tespit edilemedi, olay faili meçhul kaldı. Saldırının ertesi günü tedavi gördüğü Avrupa Hastanesi’nde polise ilk ifadesini veren Ahmet Çakar saldırıyı ayrıntılı biçimde anlattı. Ancak saldırının kimin tarafından düzenlenmiş olabileceği konusunda isim söylemedi.

EVİNDE SÖYLEDİ

Çakar’
ın yaşadığı şoku atlatmasını bekleyen polis, iki hafta sonra bir kez daha ifadesine başvurdu. Beykoz’daki evinde 14 Mart 2004’te Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde görevli bir emniyet amiri ve bir başkomisere ifade veren Çakar, bu kez eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Şen’i suçladı. Çakar, polise bir başka isim daha verdi ancak bu ifadede yer almadı. Bu isim, spor dünyasının yakından tanıdığı Sahip Som’du. Ahmet Çakar, adı Galatasaray Kulübü’ne verilecek kredi nedeniyle sıkça anılan Sahip Som’un adının, ifadesinde yer almadığını dün fark etti. Çakar, ‘Bu ifadeyi verdiğimde yatıyordum. Polis söylediklerimi yazdı, ben de imzaladım. Demek ki onun adını yazmamışlar. Zaten o gün de polisler ‘Bu zayıf ihtimal’ filan gibi konuşmalar yapmıştı. Oysa ben bu üç isimden de eşit oranda kuşkulanıyorum’ dedi.

FAİLİ MEÇHUL

Çakar,
polise kuşkulandığı isimleri açıklamasına rağmen, savcı dahil kimsenin ifadesine başvurmadığını da açıkladı ve olayın soruşturulmaması nedeniyle şaşkınlığını ifade etti. Aradan bir yıl geçtiği halde polis, Çakar’ın bu iddialarını doğrulatacak herhangi bir kanıta ve tanığa ulaşamadı. Bu nedenle üç ismin ifadesine bile başvurulmadı. ‘Çakar Dosyası’ da bu şekliyle ve ‘faili meçhul’ olarak Şişli Adliyesi’ne gönderildi.

Yorumlarım rahatsız etti

Saldırıdan yaklaşık iki hafta sonra Beykoz’daki evinde polise ifade veren Ahmet Çakar, Star TV’de yayınlanan ‘Telegol Programı’nda yaptığı yorumların, şüphelendiği bu üç ismi rahatsız etmiş olabileceğini öne sürdü.

İŞTE SUÇLADIKLARI

Haluk Ulusoy

‘Mafyayı soktu’ dememe kızmıştır

BEN Star TV’de spor programında yorumcu olarak görev yaparım. Yaklaşık 1-2 yıldır devamlı olarak Futbol Federasyonu’ndaki mafyalaşmayı ve Futbol Federasyonu’ndaki yozlaşmayı dile getiriyor ve bu yozlaşmanın sebep ve sorumlusu olarak da Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy’u suçlayan açıklamalarda bulunuyorum. Haluk Ulusoy’un futbola mafyayı soktuğunu, mafyaya yol verdiğini programlarımda devamlı işledim. Bu sebeple kendisiyle aram çok bozuktur! Mayıs ayının sonlarında yapılacak olan Futbol Federasyonu seçimlerinde adı geçen şahıs tekrar aday olduğu için benim aleyhine konuşmam kendisini rahatsız etmiş olabilir. Ve seçimler öncesi engel gördüğü için beni ortadan kaldırmak, daha doğrusu susturmak için bu eylemi yaptırmış olabilir. Star TV’nin sahipsiz kalması, bizlere karşı yapılan bu eylemin hesabını soracak kimse olmaması -tabii ki devlet bundan müstesna- bu eylemin yapılmasında karşı tarafa bir cesaret verdi diye düşünüyorum. Haluk Ulusoy’un, Sedat Peker ile yakın olduğunu herkesin bildiği gibi ben de duyuyorum.

Ali Şen

‘Üç ay tuvalete gidemezsin’ demiş

BAZI programlarda Ali Şen aleyhinde konuştum. Kendisiyle canlı yayında atıştım. Bu sebeplerden dolayı kendisiyle mahkemelik olduk. Fakat bu soğukluktan benim arkadaşlarım rahatsız oldu. Ve bizi barıştırmak için bir araya getirdiler. 20 Ocak veya civarı olacak; ben, Ali Şen, Şadan Kalkavan, Adnan Şen (Ali Şen’in oğlu) ve Star TV Spor Müdürü Serhat Ulueren’in bulunduğu bir ortamda Ali Şen’in Maslak’taki bürosunda görüşme oldu. Ancak görüşme biraz ters gitti. Ve Ali Şen ile o görüşmede tekrar tartıştık. Ali Şen bana o esnada ‘Seni mahvedeceğim! 3 ay tuvaletini yapamayacaksın!’ diye tehdit etti. O günden sonra Ali Şen’le hiç görüşmedim. Ben çevremden Ali Şen’in bana zarar vereceğini duydum. Fakat takriben vurulmamdan 1,5 ay kadar önce, Ali Şen, Reha Muhtar’a barıştığımızı söylemiş. Ancak bana böyle bir şey söylemedi. Belki de kendisinden şüphelenilmesini engellemek amacıyla böyle bir beyandan bulunmuştur.

Sahip Som

Gerçek yüzünü ortaya çıkardım

AHMET Çakar, polise söylemesine karşın ifadesine girmeyen Sahip Som konusunda ise dün Hürriyet’e şunları söyledi:

‘Ben TV’de uluslararası yatırımcı diye adı geçen Sahip Som’un gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştım. Aradan geçen bir yıl içinde, bu üç isme ilave ya da eksilme olmadı. Üçü de yüzde 33.3 kuşkulu olarak duruyor. Ancak geçtiğimiz günlerde Haluk Ulusoy’la bir araya geldik, bana ‘Ben yapmadım’ dedi. Ben de ‘Yapmadıysan, yapmamışsındır’ dedim.’

Çakar’
ın polise verdiği üçüncü isim olan Sahip Som, 2003’te Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ile AIG Alliance Funding Services & Trading Group finans şirketinin aracılığıyla 99 milyon dolarlık bir kredi anlaşması yapmıştı. Daha sonra sözleşmede imzası bulunan Sahip Som’un ABD şirketinin temsilcisi olmadığı ve G.Saray’ın kara para aklanma olayına alet edildiği iddiaları ortaya atıldı. Tüm bu iddialardan sonra Som kayıplara karıştı. 

HÜRRİYET