BIST 10.117
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.412,65
HABER /  POLİTİKA

Çiçekten Baykala sert çıkış

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, CHP lideri Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi yorumlarına sert çıktı.

Abone ol

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, CHP lideri Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi yorumlarına sert çıktı. Çiçek, "Bunlar biraz militanca anayasal yorumlardır. İdeolojik yorumlardır. Ve siyasi yorumlardır. Ben onlara katılmıyorum" dedi.

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Ana muhalefet partisi lideri Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamaları ve siyasi gerilim ihtimallerini değerlendiren Cemil Çiçek, "Şüphesiz CHP'nin nasıl bir yol takip edeceğini söylemek bana düşmez. Her parti kendi yolunu kendi tercih eder. Ama kendi düşen de ağlamaz. Net ifade edeyim ki gerginlik politikası ile Türkiye bir yerlere varamadı. Gerilim politikasını da sürdürenler de Türk halkından Türk seçmeninden kati surette itibar görmedi destek görmedi. Dolayısıyla gerilimle bir yere varılamayacağına göre herkes kendi politikalarını anayasa çerçevesinde ayarlamak mecburiyetindedir" dedi.

Bugüne kadar Meclis'in hangi nisapla toplandığı ve hangi kararları hangi nisapla alması gerektiğinin açık olduğunu belirten Çiçek, "Geçmiş uygulamalar dikkate alındığında burada meçhul olan bir şey yok. Yeni bir unsur yok. Yeni bir yasal anayasal düzenleme bugüne kadar yapılmadığına göre durup dururken gerilim çıkarmak bence Türkiye'ye yazık olur. Türkiye'ye haksızlık ederler. Türkiye kendisine bir yol çizmiş. Bu yol Türkiye'nin menfaatine olan bir yoldur. Ve bu yolda yürürken gerginliklerle bir yere varmak mümkün değil. Türkiye'yi bir parti de tek başına esir alamaz. Herkesin davranışlarını beyanlarını demeçlerini yasa ve anayasa çerçevesinde söylemesinde fayda vardır diye düşünüyorum. Ben şahsen bu tartışmalar belli bir sürede başladı. Bunlar Türkiye'ye fayda getirecek tartışmalar da değildir" diye konuştu.

Çiçek sözlerine şu şekilde devam etti: "Yani AK Parti olmasaydı da kendileri olsaydı o zaman hiç bu yorumları yapmazlardı. Bunlar biraz geçmişte de ifade ettim. Bunlar biraz militanca anayasal yorumlardır. İdeolojik yorumlardır. Ve siyasi yorumlardır. Ben onlara katılmıyorum."