BIST 10.114
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.411,60
HABER /  DÜNYA

Dubai Türk hackerlardan şikayetçi

Türk hackerların saldırıları Türkiye'yi internet suçlarında ön plana çıkardı. İnternet korsanları 7 adrese saldırdı.

Abone ol

Son olarak internet korsanları Dubai'nin başta Kur'an-ı Kerim okuma yarışmalarının yapıldığı www.quran.gov.ae sitesi olmak üzere 7 ayrı adrese saldırdı.

Amacı hükümet bilgilerine zarar vermek olan grubun faaliyetleri birkaç saat içerisinde engellendi. Dubaili yetkililer konuyla ilgili gerekli tedbirleri alacaklarını ve Türk makamlarıyla görüşeceklerini kaydetti. Filistin'deki saldırılar, Ermeni yasa tasarısı ve Peygamber Efendimiz'e hakaretlerden dolayı İsrail, Danimarka, İtalya ve Fransa gibi ülkelere zaman zaman saldırıldığı biliniyordu.

Dubai hükümet sitelerinin bir süre hizmet verememesi üzerine yetkililer tarafından açıklama yapıldı. Gulf News Gazetesi'ne saldırılar ile ilgili açıklama yapan hükümet yetkilisi Salim el Shair, grubun faaliyetinin hemen fark edilerek iki saat içerisinde etkisiz hale getirildiğini açıkladı. El Shair, siteye Türkçe olarak, gazeteci Hrant Dink cinayetine atıfta bulunularak onun öldürülmesini destekleyen ifadeler içeren mesaj bırakıldığını anlattı. İnternette hack işlemi yapanların gönüllü olarak raporlamada bulunduğu sitelerde yer almayan saldırı sonucu Dubai sitelerinin bazı dosyalarına zarar verildi. Hackerlarla ilgili önemli bilgiler edinen Dubaili yetkililer, bir taraftan sitelerinde ek güvenlik önlemi alırken, diğer taraftan da suçlulara ulaşmak için Türkiye'den yardım talebinde bulundu.