BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.513,08
HABER /  POLİTİKA

Kenan Evrene Ağar desteği

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Kenan Evren'in eyalet sistemi konusundaki açıklamalarını destek verdi.

Abone ol

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Kenan Evren'in eyalet sistemi konusundaki açıklamalarını destek vererek, bu konu üzerinde siyaset yapmanın sanal gündem oluşturmak olduğunu söyledi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Elazığ'da yaşanan depremler sonra incelemelerde bulunmak üzere İstanbul'dan havayolu ile Malatya'ya gelerek karayolu ile Elazığ'a geçti.

Malatya'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Ağar, Türkiye'de birçok konu üzerinden siyaset yapılara sanal gündem oluşturulduğunu belirtti.

Türkiye'de milletin gerçek gündemiyle oluşturulmak istenilen sanal gündem arasında büyük farklar olduğunu ifade eden Ağar, Türkiye'de 4,5 yıllık zamanın lafazanlıkla geçtiğini öne sürdü.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in eyalet sistemi hakkındaki düşüncelerinin polemik konusu olmasını sanal gündem olarak değerlendiren Ağar, "Burada söylenen sözlerle yorumlanan arasında büyük fark vardır. Söylenmemiş sözler söylenmiş gibi gösterilerek bunun üzerinden siyaset yapılıyor. Evren'in söylediği ekonomik yetkileri olan valilik sistemi getirilsin burada hiçbir şey yok. Bir avuç suda fırtına kopartılıyor. Türkiye'nin idari yönetimiyle ilgili başka düşüncesi olan onu söylesin. Bizim söylediğimiz kamu yönetimi reformu lazım. Türkiye üniter yapısını koruyarak daha güçlü bir şekilde meselelerini çözecek yönetim yapısına kavuşacaktır. Bu şu şekilde olacaktır. Yerinde yönetim konusunda bazı yetkiler merkeze bağlı olan makamlara verilebilir." dedi.

Basın mensuplarının Mehmet Ağar'a Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından ortaya atılan iddialara, DTP'li 54 belediyenin yaptığı açıklamaları ve ovada siyaset söylemleri hatırlatması üzerine ise Ağar, şu ifadeleri kullandı; "Ne yapalım yani Türkiye'nin her yanında silahlar mı konuşsun bunu mu arzu edenler var. Bizim ne dediğimizi millet çok iyi anlıyor. Bizim istediğimiz terörsüz bir Türkiye'dir. Türkiye'de siyasetin nasıl yapılacağı bellidir. Türkiye'de etkin temele dayalı ayrılıkçılık üzerine siyaset yapamaz. Türkiye'de dini hassasiyetler üzerine de kimse siyaset yapamaz. Ülkenin gerçekleriyle ilgili söyleyecekleri bulunmayanlar bir takım hassasiyetlerin arkasına sığınmasın. Biz milliyetçiliğimizin zekâtını versek bu lafı söyleyenler 30 yıl idare eder. Otursunlar oturdukları yerde."

Kaynak: Zaman