BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.416,55
HABER /  GÜNCEL

CHP'nin giremediği kampa izin çıktı!

Davutoğlu, Suriye zirvesi öncesi havalimanında önemli açıklamalarda bulundu..

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısına katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti.Dışişleri Bakanı, ABD ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, CHP'li vekillerin içeri alınmamasıyla gündeme gelen Apaydın Kampı’nın Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun ziyaretine açacaklarını da belirtti. "Komisyon üyeleri Apaydın dahil tüm kampları inceleyebilir" dedi.

Davutoğlu, hükümetin bir alanı kapatıyor gibi bir yaklaşım yaratılmasının yanlış olduğunu, CHP'li milletvekillerinin son taleplerinin bir emrivaki şeklinde yapıldığını belirterek, "Zaten hassas bir süreçten geçerken bütün milletvekilleri ve bütün sivil toplum kuruluşlarından öncelikle beklentimiz, sorumluluk içinde davranmaları ve bu kritik geçiş sürecinde insani kaygıları ve Türkiye'nin milli çıkarlarını öne almalarıdır" diye konuştu.

VALİ HER İDDİAYI TEK TEK CEVAPLADI
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, vatandaşların Suriyelilerden rahatsız olduğu, kavgalar çıktığı iddialarının  provokasyon olduğunu belirterek kışkırtmalara dikkat edilmesini istedi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Davutoğlu, usulüne göre yapılan müracaatlara hiçbir zaman kayıtsız kalmadıklarını da söyleyerek, bu çerçevede TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun bugün yapacakları başvuruya da olumlu yanıt vereceklerini kaydetti.

Davutoğlu, Suriye Hava Kuvvetleri'nin son günlerde şehirlere yönelik hava bombardımanları nedeniyle kitlesel göçlerin arttığına dikkat çekti.

Sığınmacı sayısının 100 binlerle ifade edilen sayılara ulaşması durumunda sorunun uluslararası hale geleceğini söyleyen Davutoğlu, "Sığınmacıların Suriye topraklarındaki kamplarda korunması için Birleşmiş Milletler uygun modeliteler geliştirmeli" dedi.

BİR HAFTA İÇİNDE ZİYARET EDERİZ
Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün de, izin çıkarsa bir hafta içinde kampı ziyaret edebileceklerini söyledi.