BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,30
HABER /  GÜNCEL

Metin Akpınar'dan olay yaratacak sözler

Metin Akpınar'dan CHP'lilerin ezberini bozacak sözler.

Abone ol

"Atatürkçüyüm ama Kemalist değilim" diyen sineme ve tiyatro sanatçısı Metin Akpınar, her türlü bağnazlığın karşısında olduğunu Atatürk'ü bir ilah yapan, Kemalizmi bir din yapanlardan değilim dedi.

CNN Türk'te Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Metin Akpınar, Atatürkçülük, Kemaliz ve CHP konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Metin Akpınar'ın çok konuşulacak o sözleri;

"Ben bağnaz dincilere de karşıyım, bağnaz kemalistlere de karşıyım, bağnaz komünistlere de karşıyım. Bağnazcılığın her türlüsüne karşıyım. Atatürk de böyle kemalizm de böyle. Ben bir Atatürkçüyüm, ama Kemalist değilim. Onu din yapan, onu ilah yapanlardan değilim. Ama o ilahın ayağını yere bastıralım derken yok edenler de değilim."

Yeni CHP tartışmalarına da giren Metin Akpınar, Kılıçdaroğlu'nun yeni CHP'sinin Atatürk'ün partisi olup olmadığı konusunda tereddütleri olduğunu söyledi.

CHP'nin devlet partisidir, askerle işbirliği yapar, halktan uzaktır, anti dincidir yaftasından bir an önce kurtulması gerektiğini ifade eden Akpınar, "Cumhuriyet'in dini İslam, Mezhebi de İmam-ı Azam Ebu Hanefi'dir" dedi.

ORHAN PAMUK'TAN BIKTIM

Yazar Orhan Pamuk hakkında sert açıklamalarda bulunan Akpınar, 'Orhan Pamuk'tan bıktım' dedi.

'PAMUK KİMMİŞ YA?'

Nobel ödüllü yazarın dünya çapında oluşunu dehşet ve hayretle karşıladığını dile getiren Akpınar, popüler kültürün insanların canına okuduğunu savunarak 'Bu popüler kültür bizim canımıza okudu. Sen hem eski yeniyi kar ve bana yepyeni bir şey anlatıyormuşsun gibi anlat hem de Atatürk'ün kafasında dolaşan martıları Atatürk'ün kafasında ettir sonra da senin kültürün gelişmiş olsun diğer kültür ise popüler pis kültür olsun. Vay efendim vay. Bana Pamuk kimmiş ya?' dedi.

'ORHAN PAMUKTAN BIKTIM'

Orhan Pamuk'un yaptıklarını okumaya çalıştığını da ifade eden Akpınar, Pamuk'un sert söyleminin ise kendisine bir şey katmadığını söyledi. 'Aldığı ödülü güle güle kullansın' diyerek devam eden Akpınar 'Orhan Pamuk'un romanları okuyamıyorum çünkü içlerinde istismar seziyorum. Bir şeyi doğru anlatırken başka bir yere sıçrıyor ve orası beni çok ilgilendirmiyor. Direniyorum ama olmuyor' dedi. İlerleyen dakikalarda Orhan Pamuk'u samimi bulmadığını da belirten Akpınar 'Orhan Pamuk'tan artık bıktım' ifadesini kullandı.