BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,83
ALTIN 2.434,86
HABER /  POLİTİKA

CHP'liler saydı, Erdoğan'ın 7 uçağı var

CHP'li Musa Çam, Erdoğan'dan tasarruf istedi örnek olarakta Başbakanlığın uçak sayısını verdi

Abone ol

CHP'li Musa Çam, Başbakanlık'a ait uçak sayısının 7'ye çıktığını söyleyerek, Erdoğan'dan tasarruf yapmasını istedi. MİT'in terör örgütüyle Oslo'da yaptığı görüşmenin detayları hakkında Meclis'e bilgi verilmesi gerektiğini söyleyen Çam, gizli oturum teklif etti.

2012 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda Başbakanlık, MİT Müsteşarlığı, MGK Genel Sekreterliği, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bütçeleri üzerinde milletvekilleri söz aldı.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Komisyona MİT Müsteşar Yardımcısının gelmesinden memnun olduklarını belirterek, ''Daha önceleri gelmiyordu ama MİT Müsteşarı gelseydi, ona Öcalan ile İmralı'da yaptığı felsefi görüşme ve konuşmaları, terör örgütüyle Oslo'da yaptığı görüşmeleri soracaktık'' dedi.

Akçay, Hükümetin terörle mücadele perspektifinin zayıf olduğunu iddia ederek, ''MİT Müsteşarı Hakan Fidan Oslo'da terör örgütü ile görüştü. Ancak bu görüşmeler aslında 2006'dan beri devam eden görüşmeler. Bu Sayın Başbakan tarafından önce inkar edildi, ancak inkar edilemez hale gelince 'Biz görüşmeyiz ama devlet görüşür' dedi'' ifadelerini kullandı.

"TASARRUFA ÖNCE ERDOĞAN UYSUN"

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ÖTV zamlarını açıklarken 'Porsche'ye binmeyin, Fiat'a binin' dedi. Bunun için önce Başbakanın insanlara örnek olması gerekiyor. Başbakan uçaklarına ilaveten yeni uçaklar alıyor, uçak sayısı 7'ye ulaşmış. Bu tasarruf tedbirlerine önce Başbakanın uyması gerekiyor'' dedi.

Oslo'da yapılan görüşmenin önce inkar edildiğini sonra Başbakan Erdoğan'ın ''Ben görevlendirdim, arkadaşımız gitti görüştü'' dediğini belirten Çam, bununla ilgili komisyonda gizli bir oturum yapılmasını ve MİT Müsteşarı Fidan'ın bu oturumda Osla'da yapılan görüşmeleri açıklamasını istedi.

BDP'Lİ SAKIK'TAN MİT'E DESTEK

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, hep ağır bedeller ödedikten sonra realitenin kabul edildiğini söyledi.

Bu ülkede Kürt sorunu olduğunu ve bunun 50 bin insanının ölümüne mal olduğunu ifade eden Sakık, ''Bundan sonra birlikte yaşayabilmek için ne yapmalıyız? Buna bakmalıyız. Oslo'da görüşmeleri gerçekleştiren bütün arkadaşları kutluyorum. İyi yaptınız, Allah sizden razı olsun. Bugüne kadar denenmeyen bir şeyi denediler. Türkiye'nin dört bir tarafına bayrak dikmekle olmuyor. Oturup konuşmak gerekiyor. Oslo'da bunu başlattılar. Toplumdan da bir tepki gelmedi. Kim sızdırdıysa Allah ondan da razı olsun'' diye konuştu.