BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,83
ALTIN 2.434,86
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ecevit'in genelgesi CHP'yi yalanlıyor!

Kılıçdaroğlu'nun hükümeti yerden yere vurduğu iptal kararı meğer 17 Ağustos depreminde de alınmış

Abone ol

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarının 1999 yılında da iptal edildiğine dair genelge Başbakanlık internet sitesinde çıktı. Başbakan Bülent Ecevit imzalı genelgede, törenlerin Anıtkabir ve Atatürk anıtlarına çelenk koyma törenleriyle sınırlandırılması isteniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van depremi gerekçesiyle Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptalinin ilk olmadığını belirtmesi dikkatleri arşivlere çevirdi. 1999'da yaşanan Marmara depreminde de benzer iptalin yapıldığı genelgeyle ortaya çıktı.

Başbakan Bülent Ecevit döneminde de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının bir genelgeyle

KILIÇDAROĞLU BU HATAYA NASIL DÜŞTÜ?
CHP lideri iptal edilen kutlamalarla ilgili hükümeti suçlamış ve Cumhuriyet'in değerlerini anlamamakla suçlamıştı.
Kılıçdaroğlu'na Ecevit'in genelgesini hatırlatan Arınç, CHP liderini bayram kutlaması için Van'a davet etti.
AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

iptal edildiği Başbakanlık internet sitesindeki genelge arşivlerinde bulundu. Bülent Ecevit imzasıyla 8 Ekim 1999 tarihli genelgede "17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin sadece Anıtkabir ve Atatürk anıtlarına çelenk koyma törenleri şeklinde icra edilmesi uygun görülmüştür." ifadeleri yer alıyor.

KILIÇDAROĞLU KINAMIŞTI!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Van'daki deprem nedeniyle Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptal edilmesini sert bir dille eleştirmiş ve hükümeti Cumhuriyet'i anlamamakla suçlamıştı.
Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamasında, acılar gerekçe göstererek törenlerin iptal edilmesinin doğru olmadığını söyleyerek, resmi törenlerin iptal edilmesine anlam veremediklerini ifade etmiş ve Cumhuriyeti kuranların kıvançta ve tasada birliklik ve beraberlik yemininin hükümet tarafından bozulduğunu iddia etmişti.

CHP'DE ECEVİT RÜZGARI

Rahşan Ecevit'in CHP'deki lider değişiminde Kılıçdaroğlu'nun en büyük destekcisi olmuş geçtiğimiz yıl yapılan ve Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği kurultaya katılmıştı. Ecevit'in mirasına sahip çıkacaklarını her fırsatta dile getiren Kılıçdaroğlu son olarak Bülent Ecevit'in evinin satın alınarak Ecevit Vakfı'na tahsis edilmesini istemişti.