BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.465,08
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin neyi rezillik gördü?

CHP yerel seçim sonrası İstanbul'da bir yılın hesabını verdi. Gürsel Tekin'in hedefinde AK Parti yönetimi vardı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul'un beton yığını haline geldiğini iddia etti.

Kadir Topbaş yönetimini eleştiren Tekin, "İstanbul'da keşke o çöplü, çamurlu dönem olsaydı da, bu rezillikleri yaşamamış olsaydık." dedi.

Swiss Otel'de düzenlenen İstanbul'daki 12 CHP'li belediye başkanları toplantısında 29 Mart yerel seçimlerinin ardından geçen bir yılın hesabı verildi. Hedef tam 12'den sloganı ile yapılan toplantıda konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin seçimlerde AKP'nin kaybettiği CHP'nin kazandığı ilçelerde Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarının durduğunu belirterek " partiye göre yatırım olur mu? Hani Silivri projesi hani Kartal projeleri. Devraldığımız belediyelerin tamamını büyük borçlarla aldık ve sosyal demokrat belediyeciliği uyguluyoruz " dedi.

Tekin belediye başkanlarının Büyükşehir desteği olmadan müfettiş baskısı altında hizmet verdiğini iddia etti.

KAPATILAN BELEDİYELER AÇILACAK

Sendikadan istifa etmedikleri için işten atılan itfaiyecilere CHP'nin sahip çıkacağını belirten Tekin "Kapatılan beldeler nedeniyle ilçe belediyeleri çok büyük sıkıntılar yaşıyorlar biz iktidara gelince kapatılan tüm belediyeleri yeniden açacağız" dedi.

Toplantıda bir gazeteci, Başbakan Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın konuşmalarında sürekli vurguladığı İstanbul'da geçmiş yıllarda yaşanan çöp sorunu ve hava kirliliği konusunu hatırlattı.

BU REZİLLİKLERİ YAŞAMASAYDIK

Soruya CHP'li Tekin cevap verdi. İstanbul'un günümüzde geldiği noktayı eleştiren Tekin, "16 yıl siz bu kenti yöneteceksiniz. Çaresiz kalacak, hiçbir şeyi çözemeyeceksiniz. Hesap veremeyeceksiniz. 16 yıl önceki insanlardan hesap soracaksınız. Bu acizlik ifadesidir. Keşke o çöplü, çamurlu dönem olsaydı da, bu rezillikleri yaşamamış olsaydık. Bakın şuraya, beton yığınları arasından geçemiyoruz. Arkasında merkezi iktidar olan belediye başkanı, 'ben depremi çözemiyorum' diyebilir mi? 3.köprü tartışması var, TOKİ tarafından araziler satılıyor, Topbaş'ın haberi yok. 20 milyonluk kentin bir tane meydanı olmaz mı? Siz bir park ya da bir meydan gösterin.Neresini anlatalım İstanbul'un." ifadelerini kullandı.

TOPBAŞ VE BABUŞÇU HESAP VERSİN

Gürsel Tekin, Kadir Topbaş'ı ve Aziz Babuşçu'yu kamuoyu önünde hesap vermeye davet etti. Tekin, "Topbaş veya AKP'nin il başkanı, ben belediye başkanlarımı alırım, onlarda belediye başkanlarını alır, kamuoyu önüne çıkar, halka hesap veririz. Kapı arkalarında 'o öyle, bu böyle oldu' diyorsunuz; ama yüzümüze gelince bir şey yok. Topbaş bana TOKİ'yi şikayet edeceğine, git Başbakan'a anlat bana niye anlatıyorsun?" diye konuştu.